Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Ανακυκλώνουν τη σαπίλα τους

Με αφορμή την άσκηση δίωξης για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE ανταλλάσσουν σκληρές φραστικές κόντρες για διάφορα «δευτερεύοντα», αφήνοντας στο απυρόβλητο την κοινή πολιτική επιλογή για ξεπούλημα του ΟΤΕ

Τη σαπίλα του συστήματος και της πολιτικής τους ανακυκλώνουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ με αφορμή και τη σκανδαλώδη σύμβαση εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, επιχειρώντας να αποκρύψουν την «πηγή» που παράγει σωρηδόν τέτοια σκάνδαλα τις τελευταίες δεκαετίες, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων για την εξαγορά, οι δύο μονομάχοι ανταλλάσσουν «σκληρές» φραστικές κόντρες και κατηγορίες για διάφορα «δευτερεύοντα» θέματα, όπως η χειραγώγηση των μετοχών και το ύψος του τιμήματος, αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο το κυρίαρχο ζήτημα, δηλαδή την από κοινού πολιτική επιλογή τους για ξεπούλημα του ΟΤΕ. Η μεν κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμία δική της πολιτική ευθύνη στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να «ξεπλύνει» συνολικά τα ανομήματά του.

Στο πλαίσιο αυτής της δικομματικής κοκορομαχίας εμπλέκουν ως συνήθως και την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, εντάσσοντας τις αποφάσεις της στην εξυπηρέτηση των τρεχουσών σκοπιμοτήτων. Το σχετικά «καινούριο» είναι ότι στη συγκριμένη υπόθεση επιχειρούν να απλώσουν τη λάσπη τους και προς την πλευρά του ΚΚΕ. Πρόθυμος πάντα να προσφέρει τις προβοκατόρικες υπηρεσίες του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ μπήκε στην πρώτη γραμμή των αντιΚΚΕ αθλιοτήτων...

Στις θέσεις του Κόμματος γύρω από τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε χτες η Αλ. Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στην ELITE, όπου τόνισε ότι όταν υπάρχουν... παντρειές επιχειρήσεων, όπου δηλαδή, συνενώνονται επιχειρήσεις και γίνονται μεγαλύτερες «πέφτουν και μίζες, πέφτουν και πολλά άλλα». Οταν λέμε ότι «το σύστημα έχει σαπίσει», τόνισε «δε σημαίνει ότι αδιαφορούμε για ανθρώπους που χρηματίζονται και εξαγοράζονται, γιατί αν αδιαφορήσουμε γι' αυτό, τότε είναι σαν να καλλιεργούμε ανοχή και στα πρόσωπα. Εμείς λέμε καμιά ανοχή στο σύστημα και καμιά ανοχή και στα πρόσωπα».

Η κυβέρνηση, φανερά θορυβημένη από τη δικαστική εξέλιξη, ακολουθεί την πεπατημένη του κουκουλώματος, αθωώνοντας την ίδια και την πολιτική της. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει το θέμα, κρύβεται πίσω από τη δικαστική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή όμως είναι φανερή η προσπάθειά της να προετοιμάσει τη «θυσία» του Π. Βουρλούμη, στην περίπτωση βέβαια που υπάρξει σχετική δικαστική απόφαση.

Ο Θ. Ρουσόπουλος αρχικά δήλωσε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα» αναφορικά με τον πρόεδρο του ΟΤΕ, αλλά στη συνέχεια άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, λέγοντας ότι τώρα αρχίζει το έργο της κύριας ανάκρισης και «εμείς θα περιμένουμε να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι». Προς το παρόν βέβαια στηρίζει τον επικεφαλής του ΟΤΕ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει τη γνωστή υπερασπιστική γραμμή του οικονομικού επιτελείου, ότι δηλαδή «η δίωξη είναι in rem, δηλαδή είναι κατά πράξεων και όχι προσώπων», ότι «η αναφορά του ονόματος, όπως και ονομάτων άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου, γίνεται γιατί ο ΟΤΕ είναι εποπτεύουσα αρχή της COSMOTE» και ακόμα ότι «η COSMOTE έχει ανεξάρτητη διοίκηση»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε, ως συνήθως, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, παρότι του επισημάνθηκε από το «Ρ» ότι, όπως προκύπτει σαφώς από δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο Γ. Αλογοσκούφης, η συγκεκριμένη εξαγορά ήταν ενταγμένη στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταστήσει τον ΟΤΕ ελκυστικό στο «στρατηγικό επενδυτή».

Παράλληλα επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στη Δικαιοσύνη - είναι «ad hoc και κατά πώς νομίζει ότι τη βολεύει» είπε - αρνούμενος ότι το ίδιο ισχύει για την κυβέρνηση παρά τη δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη (στον «Ελεύθερο Τύπο») ότι «δεν αντιλαμβάνεται το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης» (σ.σ. για την άσκηση ποινικής δίωξης για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ).

Αστειότητες ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή είναι φανερή η αγωνιώδης προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει την υπόθεση για να ανακόψει την «ελεύθερη πτώση» που καταγράφει στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου διαπίστωσε πομπωδώς ότι «σήμερα, η χώρα βιώνει, ίσως, την πιο μεγάλη κρίση από τη μεταπολίτευση», αποδίδοντάς την αποκλειστικά στην κυβέρνηση, προκειμένου να εμφανίσει το κόμμα του ως τη... μόνη «ελπίδα για την ανατροπή της άρρωστης κατάστασης»! Η κυβέρνηση, όπως είπε, είναι «άβουλη, φοβισμένη και το μόνο που κάνει είναι να στηρίζει κάποια κυκλώματα συμφερόντων»...

Στο συγκεκριμένο θέμα της εξαγοράς επανήλθε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά. Είναι προφανές ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη, να διατηρεί τη διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις». Οσο για τη Δικαιοσύνη, το ΠΑΣΟΚ... ασφαλώς την εμπιστεύεται, αλλά «δεν εμπιστευόμαστε μεμονωμένους εισαγγελείς, που λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης».

Από «τα δεξιά», ως συνήθως, βγήκε στην κυβέρνηση ο γνωστός τηλεμαϊντανός Γ. Μανώλης ασκώντας κριτική γιατί «ενώ η ιδεολογία της μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση επέτρεψε κρατικοποίηση», ενώ εμφανίστηκε αλληλέγγυος και στον Γ. Αλογοσκούφη λέγοντας ότι «ο κ. Αλογοσκούφης πρέπει να καταλάβει ότι ο εισαγγελέας δεν παρενέβη αν έπρεπε να αγοράσει ή όχι η COSMOTE το ΓΕΡΜΑΝΟ, αν υπάρχει ανάγκη, δεν παρεμβαίνει στο πολιτικό σκέλος της απόφασης»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ