Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στους προβοκάτορες

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος

Για την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος εξέδωσε χτες την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος στελεχών του ΟΤΕ και της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ξετυλίγεται μια άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ με πρωταγωνιστές τους Καρατζαφέρη και Πάγκαλο.

Στόχος τους είναι να εμπλέξουν το ΚΚΕ στο ζήτημα της διαπλοκής με επιχειρηματικά συμφέροντα, για να πλήξουν έτσι το κύρος και την επιρροή του στο λαό.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

Πρώτον: Η συμφωνία της COSMOTE με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ουδέποτε και με κανέναν τρόπο δεν ήρθε για ψήφιση στη Βουλή.

Δεύτερον: Συζητήσεις για την υπόθεση αυτή έγιναν πολλές και με διάφορες αφορμές και στην προηγούμενη και στη σημερινή Βουλή.

Το Κόμμα μας συμμετείχε σε όλες. Απουσίασε μόνον από μία, στην προηγούμενη περίοδο της Βουλής. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, που δε συμμετείχε λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων που έπρεπε να καλύψει, γινόταν απλώς και μόνον ακρόαση, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, του Διοικητή του ΟΤΕ και του υπουργού Οικονομικών, για τη συμφωνία που ήδη είχε υπογραφεί, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να γίνει ψηφοφορία.

Επομένως, και οι απουσίες σε αυτές τις συνεδριάσεις δε θεωρούνται αφύσικες. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένας τότε δε σκέφθηκε να σχολιάσει την απουσία βουλευτή του ΚΚΕ από εκείνη τη συνεδρίαση. Αυτό έγινε πολλούς μήνες μετά, όταν, για τους δικούς του λόγους, το ανέδειξε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Τότε πήραν την "πάσα" οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. για να το αξιοποιήσουν, η κάθε πλευρά, στο πλαίσιο μιας καλοστημένης προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο και για μετοχές του στον ΓΕΡΜΑΝΟ, παρότι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει ούτε μισή μετοχή.

Τρίτον: Οι προαναφερόμενοι, παρότι γνωρίζουν όλη την αλήθεια, σκόπιμα προβάλλουν εκείνη την απουσία, για να δημιουργήσουν συνειρμούς και ερωτηματικά, ενώ αποσιωπούν τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για το ίδιο ζήτημα, (ομιλία του Αγγελου Τζέκη στις 13/12/2006, καθώς και της Ελπίδας Παντελάκη στις 22/6/2007), καθώς και τις δημόσιες τοποθετήσεις της ΓΓ της ΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και του Γραφείου Τύπου.

Σε όλες τις συζητήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα διατύπωσε την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση της αγοράς στον στρατηγικής σημασίας χώρο των τηλεπικοινωνιών, που δημιούργησε το ζωτικό χώρο, για να δραστηριοποιηθούν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι και μεταξύ αυτών και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Ημασταν και είμαστε το μόνο Κόμμα που αντιταχθήκαμε στη συμφωνία του Μάαστριχτ, η οποία δρομολόγησε όλες αυτές τις πολιτικές.

Είμαστε και σήμερα το μόνο Κόμμα που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια προβάλλαμε τη θέση μας για την ανάγκη να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα και να γίνουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις λαϊκή περιουσία, κοινωνική ιδιοκτησία.

Τέταρτον: Τη θέση του αυτή το ΚΚΕ δεν τη διαμόρφωσε ευκαιριακά, για τις ανάγκες της στιγμής. Είναι συστατικό της στρατηγικής του και του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού που, χωρίς να λογαριάζει κόπους και θυσίες, δίνει εννιά δεκαετίες το Κόμμα μας.

Πέμπτον: Ολα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά οι Πάγκαλος και Καρατζαφέρης και εκείνοι που κρύβονται πίσω τους. Χρησιμοποιούν συνειδητά το ψέμα και τη συκοφαντία για να χτυπήσουν τους αγώνες του ΚΚΕ. Αποδεικνύονται άριστοι μαθητές της γνωστής τακτικής του Γκαίμπελς "πες, πες ένα ψέμα στο τέλος κάτι θα μείνει".

Ο λαός, όμως, έχει και μνήμη και γνωρίζει το ΚΚΕ από τη στάση του σε δύσκολες εποχές, γι' αυτό και θα γυρίσει την πλάτη του και σε αυτήν την προβοκάτσια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ