Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φούμαρα και επικοινωνιακά τρικ της ΓΣΕΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τα κόλπα του Λαλιώτη ζήλεψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και έστειλε επιστολή - ερωτηματολόγιο στην κυβέρνηση και στα κόμματα για το Ασφαλιστικό και δήθεν ζητάει απαντήσεις. Αλλά, βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι τα επικοινωνιακά τρικ της ΓΣΕΕ. Το μέγα πρόβλημα είναι άλλο και πολύ σοβαρό.

Καμώνεται η ΓΣΕΕ πως τα κόμματα δεν έχουν διατυπώσει θέσεις για το Ασφαλιστικό, όταν και η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν εκτεταμένως κάνει γνωστές τις θέσεις τους για την Κοινωνική Ασφάλιση. Θέσεις που είναι βαθιά αντεργατικές. Θέσεις που προδικάζουν τα νέα χτυπήματα, τα οποία ετοιμάζουν και τα δύο κόμματα μετά τις 16 του Σεπτέμβρη. Και το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι το γεγονός ότι και οι δέκα θέσεις των δύο κομμάτων μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Εχουν βγει από το ίδιο φωτοτυπικό μηχάνημα, υπηρετούν τους ίδιους στόχους και την ίδια στρατηγική. Και ποσώς ενδιαφέρει τους εργαζόμενους ποιος έχει αντιγράψει ποιον.

Ακόμα χειρότερα: Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν παριστάνει μόνο την αόμματη. Το ίδιο το ερωτηματολόγιο είναι προσαρμοσμένο στη «λογική» των δύο κομμάτων και μάλιστα υιοθετεί προκλητικά τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029 του Ρέππα.

Και κάτι τελευταίο: Το ΚΚΕ, όχι μόνο μια φορά αλλά επανειλημμένως ανοιχτά στο λαό έχει καταθέσει τις θέσεις του για το Ασφαλιστικό. Ομως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κωφεύει και σε αυτές. Προφανώς έχει αλλού στραμμένα τα ώτα της, όπως κατ' εξακολούθηση κάνει τα τελευταία χρόνια. Μόνο που οι εργαζόμενοι έχουν πάρει χαμπάρι τι καπνό φουμάρουν εκεί στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ