Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Κριτήριο ψήφου οι συντάξεις και οι παροχές πείνας

Σε πολιτική συγκέντρωση των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας

Γεμάτη η αίθουσα στη χτεσινή πολιτική συγκέντρωση
Γεμάτη η αίθουσα στη χτεσινή πολιτική συγκέντρωση
«Η πραγματική τους τιμωρία είναι η ψήφος στο ΚΚΕ», υπογράμμισε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας, μιλώντας χτες στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ. Και κάλεσε τους απόμαχους της δουλιάς, μα όχι της ζωής, να δώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

«Είναι τιμή για μας ότι έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με συντρόφους και συναγωνιστές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στους αγώνες», τόνισε ο Γ. Μαυρίκος, απευθυνόμενος στους συνταξιούχους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα. Ενα βασικό ζήτημα στις εκλογές, σημείωσε ο Γ. Μαυρίκος, αποτελεί το με ποια κριτήρια θα ψηφίσει ο κόσμος. «Θα είναι άξιος της μοίρας του όποιος πιστέψει στις υποσχέσεις, είπε. Γιατί αυτά που λένε δεν τα κάνουν πριν τις εκλογές; Γιατί στην πραγματικότητα έχουν πολλά για τη "γούνα" του εργαζόμενου, συνολικά του λαού μετά τις εκλογές».

Οπως τόνισε, η συζήτηση που γίνεται από τα δυο μεγάλα κόμματα είναι εντελώς αποπροσανατολιστική και είναι χαρακτηριστικό, όπως δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής, ότι η ΝΔ επιδιώκει τη συζήτηση από το 2004 και πριν και το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά και «αυτό το κάνουν γιατί και οι δυο έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

«Εμείς δε θα πάμε να ψηφίσουμε - συνέχισε - με βάση τις άθλιες συντάξεις που παίρνουμε μετά από 30 και 40 χρόνια δουλιάς και σήμερα γινόμαστε επαίτες στα ίδια μας τα παιδιά; Δε θα πάμε να ψηφίσουμε με βάση το έγκλημα που διατέλεσαν και συνεχίζουν σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης; Δε θα πάμε να ψηφίσουμε με βάση το τι γίνεται στην υγεία που πάνε να διαλύσουν το δημόσιο χαρακτήρα της; Δε θα πάμε να ψηφίσουμε με κριτήριο τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία;».

Και υπογράμμισε: «Με την ενίσχυση του ΚΚΕ ο λαός θα βγει πολλαπλά ωφελημένος. Το κίνημα θα ισχυροποιηθεί, το ίδιο και τα συνδικάτα. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει και αυτήν την ψήφο για τη δημιουργία του κοινωνικοπολιτικού μετώπου στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής». Καταλήγοντας, τόνισε: «Η δύναμη του ΚΚΕ είστε εσείς, είμαστε όλοι. Ας σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε τις τελευταίες μέρες που απομένουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί έχουμε δίκιο».

Νωρίτερα, ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη συγκέντρωση, αναφέρθηκε πολύ αναλυτικά στο χτύπημα που έχουν δεχτεί στο σύνολο των δικαιωμάτων τους οι συνταξιούχοι όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε, χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ψηφίσουμε το ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται. Δηλώνουμε περήφανοι γι' αυτό που είμαστε, γιατί δε βάλαμε ποτέ νερό στο κρασί μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org