Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ - ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΛΟΥΓΓΗΣ
Η έρευνα αποτελεί κοινωνικό αγαθό

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την έρευνα και την τεχνολογία ανέπτυξαν στη διάρκεια εκδήλωσης στο «Δημόκριτο» οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος

Η έρευνα, δηλαδή η παραγωγή νέας γνώσης πάνω στη βάση των εκάστοτε κεκτημένων της επιστήμης αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Ανήκει στο λαό και πρέπει να περιέρχεται στο λαό διαμέσου μιας λαϊκής εξουσίας που θα στηρίζει μια λαϊκή οικονομία. Ηταν το πρώτο πράγμα που ξεκαθάρισαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Τηλέμαχος Λουγγής (Επικρατείας) και Σταύρος Τάσσος (στη Β' Περιφέρεια Αθήνας), στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν εργαζόμενοι στο ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος», με αφορμή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για την έρευνα και την τεχνολογία.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις που συναποφασίστηκαν στην ΕΕ και συνεχίζοντας και συμπληρώνοντας το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εμπορευματοποιεί παραπέρα την έρευνα, την υποτάσσει πλήρως στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου και ολοκληρώνει τη μετατροπή του ερευνητή σε εργολάβο - μάνατζερ. Ο ερευνητής γίνεται διοικητικός υπάλληλος και μάνατζερ, νομιμοποιείται η σπατάλη πόρων και η αποσπασματικότητα και τελικά η έρευνα και ο ερευνητής αποξενώνεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και δε συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστήμης», υπογράμμισε ο Σταύρος Τάσσος.

«Τώρα ήρθε η σειρά των ερευνητών να εξαθλιωθούν. Αυτοί, για τους οποίους πάει καλά η οικονομία της αγοράς θα ορίζουν και θα ελέγχουν και την έρευνα, που θα λειτουργεί σύμφωνα με τους "νόμους της αγοράς". Σταματούν όλα προς όφελος όλων όσων ο καπιταλιστής πιστεύει ότι θα του αποφέρουν κέρδος», σημείωσε ο Τηλέμαχος Λουγγής

Ο Τηλέμαχος Λουγγής
Ο Τηλέμαχος Λουγγής
Οι δύο εκπρόσωποι του ΚΚΕ ανέπτυξαν τη θέση του Κόμματος για ένα θεσμικό πλαίσιο και ένα Εθνικό Πρόγραμμα Ερευνών που θα προωθεί την έρευνα, θα αποκαλύπτει τους νόμους κίνησης της φύσης και της κοινωνίας και θα υπηρετεί τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων σε όλους τους τομείς.

Οσο για τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, μέσα από γενικόλογες τοποθετήσεις εξέφρασαν την... αντίθεσή τους σε επιμέρους θέματα, υπερασπιζόμενοι τον πυρήνα του νομοσχεδίου, την επιχειρηματική δράση και την υποταγή στο κεφάλαιο.


Ο Σταύρος Τάσσος
Ο Σταύρος Τάσσος
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ημερίδα του ΚΜΕ(2006-02-22 00:00:00.0)
«Η Οχτωβριανή Επανάσταση άνοιξε το δρόμο»(2005-11-30 00:00:00.0)
Αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό οι λαοί(2003-02-13 00:00:00.0)
«Ορατές οι προοπτικές του Μετώπου»(2000-04-03 00:00:00.0)
εισαγωγικό(1999-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ