Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις για νέα αντιλαϊκά μέτρα»

Ομιλία του υποψήφιου βουλευτή στη Β΄ Αθηνών και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ

Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν επί της ουσίας στο δικομματισμό, να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και να «κλείσουν τα αυτιά τους» στην κινδυνολογία, που τις τελευταίες μέρες διαρκώς ενισχύεται, με τα ψευτοδιλήμματα περί «ακυβερνησίας» και «μη αυτοδύναμης κυβέρνησης». Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή ομιλία του στους εργαζομένους στο κεντρικό Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, στο Ρέντη.

«Ισχυρές κυβερνήσεις», σημείωσε, «θέλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί θέλουν να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές». Αλλωστε, συνέχισε, αν μια κυβέρνηση ήθελε να περάσει φιλολαϊκά μέτρα, δε θα έβαζε τέτοια διλήμματα στο λαό - σε μια τέτοια προοπτική δε θα υπήρχαν αντιδράσεις. Υπενθύμισε, δε, πως ενδεχόμενο «ακυβερνησίας» δεν υπάρχει. «Βλέπετε τι γίνεται στη Γερμανία. Προεκλογικά Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες είχαν - φαινομενικά - σκληρή "κόντρα". Κι όμως, τώρα, συνεργάζονται και περνάνε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων». Εμείς λέμε, τόνισε, ότι «όσο πιο αδύναμος είναι ο δικομματισμός, με ισχυροποιημένο το ΚΚΕ, τόσο το καλύτερο για την εργατική τάξη και το λαό, τόσο πιο δύσκολα θα περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη στο συρτάρι».

Υπάρχουν, συνέχισε, ορισμένοι που θέλουν να «τιμωρήσουν» το δικομματισμό ψηφίζοντας «λευκό» ή απέχοντας από τις εκλογές. «Ο δικομματισμός, η άρχουσα τάξη δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από μια τέτοια "διαμαρτυρία". Αυτό ακριβώς επιδιώκουν. Παλιότερα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απαγορεύσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα, γενικότερα στο μαζικό κίνημα. Δε θέλουν τη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου». Μια τέτοια στάση, άλλωστε, ρίχνει νερό στο μύλο του δικομματισμού.

Αναφορικά με το επιχείρημα «να ενισχυθούν τα μικρά κόμματα», που κατά καιρούς ακούγεται, ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε πως το θέμα δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό. Για παράδειγμα, τόσο ο ΛΑ.Ο.Σ. όσο και ο ΣΥΝ - αμφότεροι «μικρά κόμματα» - είτε επίσημα, είτε μέσω πρωτοκλασάτων στελεχών τους, αντίστοιχα, έχουν δηλώσει ότι μετεκλογικά θα συνεργάζονταν με ένα απ' τα δύο μεγάλα κόμματα. «Βλέπουμε, εδώ, τη λογική των "συγκοινωνούντων δοχείων". Ψηφίζεις ένα μικρό κόμμα και η ψήφος αυτή ενισχύει ένα απ' τα κόμματα του δικομματισμού», είπε.

Νωρίτερα, ο Σπ. Χαλβατζής είχε περιοδεύσει στους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας και στη συνέχεια στο υποκατάστημα του υπουργείου Συγκοινωνιών στον Αλιμο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org