Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κριτήριο ψήφου η ίδια η ζωή μας

Η ζωή που ζει και η ζωή που ονειρεύεται και αξίζει να ζει κάθε άνθρωπος του μόχθου, του υποδεικνύει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, το στρατόπεδο με το οποίο πρέπει να συνταχθεί σ' αυτή την εκλογική μάχη. Η αποφασιστική αποδυνάμωση του δικομματισμού και η ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι ο μόνος δρόμος και ο μόνος τρόπος να εκφράσει αποτελεσματικά την οργή και τη δυσαρέσκειά του, να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για όσα τον βασανίζουν και να δρομολογήσει μια πορεία προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης, απόσπασης και κατάκτησης όλων όσων του ανήκουν.

Αυτή την επιλογή οφείλει να κάνει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια που ζει τον εφιάλτη της ανεργίας, την εργασιακή ανασφάλεια, την εργοδοτική τρομοκρατία, που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της με τους μισθούς ή τις συντάξεις πείνας. Αυτή η επιλογή ανταποκρίνεται στην επιθυμία για σταθερή δουλιά, με ικανοποιητικό μισθό, με πλήρη δικαιώματα. Αυτή η επιλογή μπορεί να «φρενάρει» τα δικομματικά σχέδια για περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μείωση των ήδη πενιχρών συντάξεων.

Είναι η μόνη επιλογή που ταιριάζει σε όσους βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν την κατ' όνομα δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια. Για να καταδικάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατάντια αυτών των κρίσιμων τομέων για τη ζωή του λαού και για να παρεμποδίσουν τα σχέδιά τους για παραπέρα εμπορευματοποίησή τους, που θα φέρει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε κατάσταση να βάζουν ολοένα και βαθύτερα το χέρι στο ολοένα και φτωχότερο λαϊκό πορτοφόλι.

Την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκει μπροστά του κάθε στιγμή ο εργαζόμενος. Στα ράφια των σούπερ μάρκετ όπου εκτίθενται πλέον τα είδη πρώτης ανάγκης για την οικογένειά του ολοένα και πιο ακριβά, όταν αναζητά ελεύθερο χώρο και χρόνο για να παίξουν και να αθληθούν τα παιδιά του, τρόπο να ψυχαγωγηθεί η οικογένειά του χωρίς να υποστεί οικονομική αιμορραγία. Στα προγράμματά τους μιλούν για ταμεία φτώχειας, αναγνωρίζοντας ότι θα αυξάνεται και όχι για εξάλειψή της. Μιλούν για ανταγωνιστικότητα της οικονομίας όπως θέλουν και οι επιχειρηματίες που σημαίνει περισσότερη μερική και ελαστική απασχόληση, ελεύθερες απολύσεις, απαλλαγές από την εργοδοτική εισφορά στην ασφάλιση, ενεργό γήρανση που σημαίνει δουλιά ως το θάνατο. Αυτά είναι τα χειρότερα που έρχονται όποιος και αν είναι κυβέρνηση.

Η καθημερινή μάχη με όλα τα παραπάνω, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά, δε θα είναι ποτέ αποτελεσματική για τον λαό όσο δεν παίρνει την απόφαση να χτυπήσει στη ρίζα της την αιτία πρόκλησης των προβλημάτων του. Που δεν είναι άλλη από τη δικομματική πολιτική ενίσχυσης των κερδών της πλουτοκρατίας, η οποία καρπώνεται τον ασύλληπτο σε μέγεθος πλούτο που οι πολλοί παράγουν χωρίς να περισσεύει γι' αυτούς ούτε ψίχουλο. Σ' αυτή την πολιτική ο λαός πρέπει να αντιτάξει και με την ψήφο του την απόφαση να την αντιπαλέψει, να την παρεμποδίσει όπου μπορεί σήμερα, να την ανατρέψει αύριο, για μια πολιτική υπέρ των συμφερόντων του. Στις 16 Σεπτέμβρη η επιλογή δεν μπορεί να είναι παρά μαύρο στο δικομματισμό, κόκκινη ψήφος αντίστασης, προοπτικής στο ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ