Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί «μεταρρυθμίσεων»

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΘΕΩΡΙΑ αυτή του πρωθυπουργού! Αν δεν τον ψηφίσουμε - λέει - θα είναι «αρνητική ψήφος» από «πικρία», ενώ αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι «να συνεχιστούν με γοργούς ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις»!

Το ενδεχόμενο, δηλαδή, ο κόσμος να είναι αρνητικός ακριβώς σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει; Επειδή κάποιος στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΝΔ σημαίνει ότι επιθυμεί να μειωθεί - για παράδειγμα - η σύνταξή του και να ανέβουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης;

Προφανώς όχι. Και δεν πρόκειται να πειστεί για το αντίθετο επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν για να γίνει «βιώσιμο» το ασφαλιστικό σύστημα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, για άγνωστους λόγους, ο Γιώργος Παπανδρέου το έχει ρίξει στην ...εθνο-λατρεία. Μιλάει για «εθνική αναγέννηση», για «εθνική επιταγή», «εθνική ενότητα», «εθνική σύνταξη» και ...«εθνική ανασύνταξη».

Μήπως του είπαν ότι η χρήση του επιθέτου «εθνικός» πριν από οποιαδήποτε φράση, του προσδίδει κύρος; Το μόνο βέβαιο είναι ότι, «εθνική» ή όχι, η πολιτική που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι αντιλαϊκή.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΔΗΛΑΔΗ, να μην είναι «αισιόδοξος», όπως δήλωσε, σε συνάντηση με την Φ. Πάλλη - Πετραλιά, ο πρόεδρος του παγκόσμιου συμβουλίου ταξιδίων και τουρισμού, Ζαν Κλοντ Μπαουμγκάρτεν, για τις φωτιές που κατέστρεψαν την Πελοπόννησο;

Οργανισμοί σαν αυτόν που προεδρεύει υπάρχουν για να στηρίζουν με τον τρόπο τους τις τουριστικές πολυεθνικές, κι όταν αυτές δεν ανησυχούν δεν ανησυχεί κι αυτός. Και, βέβαια, δεν έχει λόγους να ανησυχεί κανένας τους όταν ξέρουν τι ...«φυτρώνει» στα καμένα.

Δε μιλάμε, φυσικά, για τη δεντροφύτευση. Για τις ξενοδοχειακές μονάδες που θα ξεπεταχτούν σε μερικά χρόνια όταν θα αρχίσουν να αποχαρακτηρίζονται εκτάσεις μιλάμε...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ