Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Οι άνεργοι χρωστάνε «αποζημίωση» στο δικομματισμό

Σε πολιτική συγκέντρωση στη Δράμα μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Ο Γιάννης Πρωτούλης
Ο Γιάννης Πρωτούλης
Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι της Δράμας χρωστάνε «αποζημίωση» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να τους μαυρίσουν, να τολμήσουν να ψηφίσουν ΚΚΕ, τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας στους νέους, τις νέες και τον εργαζόμενο λαό της Δράμας από το βήμα της συγκέντρωσης χτες το πρωί.

Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία νεολαία, εργατιά και αγροτιά, με μια μαχητική πολιτική συγκέντρωση μπροστά από το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Δράμα, στην κεντρική πλατεία διατράνωσαν την αναγκαιότητα να μεγαλώσει το ρεύμα αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης, κόντρα στο δικομματισμό, με την ενίσχυση του ΚΚΕ. Ο Γιάννης Πρωτούλης, ανεβαίνοντας στο βήμα τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι εργάτες και οι εργάτριες της Δράμας, οι νέοι και οι νέες, οι άνεργοι και οι άνεργες χρωστούν μία αποζημίωση και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί έκαναν έναν από τους πιο όμορφους νομούς της χώρας πρωταθλητή στην ανεργία. Τους χρωστούν οι εργαζόμενοι τις αποζημιώσεις - ψίχουλα που δεν πήραν, όταν τους πετούσαν κατά χιλιάδες στο δρόμο κλείνοντας τα εργοστάσια με επιδότηση. Εχετε χιλιάδες λόγους να τους μαυρίσετε. Αυτή είναι η αποζημίωση που τους χρωστάτε. Να τολμήσετε να ψηφίσετε ΚΚΕ, να ρίξετε τη μόνη ψήφο που πιάνει τόπο.

Οι νέοι και οι νέες της Δράμας που στα καλύτερα και στα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής τους ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας, χρειάζεται να βγάλουν το συμπέρασμα πως η δουλιά κατακτιέται δε χαρίζεται με παρακάλια έξω από τα βουλευτικά γραφεία αυτών που η πολιτική τους γεννά την ανεργία, που το σύστημά τους τη θέλει την ανεργία για να φτηναίνουν τα δικαιώματα όσων δουλεύουν.

Τα μέτρα που έρχονται απαιτούν οργάνωση και ψήφο που θα τους τρομάξει. Οταν μας μιλούν για ισχυρή κυβέρνηση εμείς να ρωτάμε για ποιον; Ισχυρή είναι η κυβέρνηση που εξασφαλίζει δουλιά με δικαιώματα, με ανθρώπινο ωράριο και αξιοπρεπή μισθό. Αρα μπλε ή πράσινη κυβέρνηση ή και με άλλους χρωματισμούς δε θα είναι ισχυρή για εμάς. Κανείς αριστερός δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΝ πως η ψήφος του δε θα βρεθεί στο σάκο του ΠΑΣΟΚ. Με δυνατό ΚΚΕ μπορεί να σπάσει η μαυρίλα που τα κάνει να φαίνονται ακατόρθωτα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ