Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
«Προώθηση» επιχειρηματικών σχεδίων

Τα σχέδια και τα αιτήματα των επιχειρηματιών που τη συνοδεύουν έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη στις επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κίνα.

Η υπουργός των Εξωτερικών, που εξαρχής είχε δηλώσει ότι «ο κύριος στόχος της επίσκεψής της στην Κίνα είναι οικονομικός», στη συνάντηση που είχε χτες με τον υπουργό Εμπορίου της Κίνας έθεσε τα αιτήματα των ναυτιλιακών εταιρειών που ναυπηγούν πλοία στην Κίνα και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των ναυπηγείων και των ελληνικών εταιρειών για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες.

Σε ομιλία της στην εκδήλωση του ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, όπου έγινε η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών και του CCPIT, ένα είδος «υπερεπιμελητηρίου» που αποτελεί τον κυριότερο εκπρόσωπο του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας, η κα Μπακογιάννη κωδικοποίησε τους τομείς που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, εννοείται των επιχειρηματιών: Η συνεργασία με τα ελληνικά λιμάνια και την ανάδειξή τους ως εμπορικές πύλες για την ευρύτερη περιοχή, η περαιτέρω αξιοποίηση «της ναυτιλίας μας» (σ.σ. των εφοπλιστών) για τις μεταφορές κινεζικών προϊόντων, η απλούστευση των διαδικασιών για τις ελληνικές εισαγωγές, η προσέλκυση επενδύσεων και στις δύο χώρες, η ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ελληνίδας ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκαν περί στις 200 μεικτές συναντήσεις επιχειρηματιών στη Σαγκάη και στο Πεκίνο και συνεχίζονται και σήμερα. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι συναντήσεις της LENOVO (κινεζική σύμπραξη με IBM) με τον όμιλο εταιρειών Παπασάββα, της Intralot με δύο κρατικές κινεζικές εταιρείες, της ΟΤΕsat - μέλους του ομίλου ΟΤΕ ο οποίος εξειδικεύεται στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη ναυτιλία μέσω δορυφόρων, ενώ έχει δρομολογηθεί συνεργασία της Computer Applications του Β. Θωμαΐδη στον τομέα του λογισμικού που αφορά τη διαχείριση αυτοκινήτων. Η εταιρεία Folli - Follie, που είναι εγκαταστημένη στην Κίνα και διαθέτει δίκτυο 60 καταστημάτων, προχωρά στην ίδρυση νέας αλυσίδας με παιδικό ρούχο και προγραμματίζει ως το τέλος του χρόνου να διαθέτει 100 καταστήματα. Το πρώτο κατάστημα παιδικών εγκαινιάζει σήμερα η υπουργός Εξωτερικών στο Πεκίνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαφές για οικονομικά και διεθνή ζητήματα(2018-11-13 00:00:00.0)
Επαφές Τίλερσον στην Κίνα(2017-10-03 00:00:00.0)
Επίσκεψη Γκάμπριελ με φόντο την ανησυχία για τις εξαγορές από Κινέζους(2016-11-03 00:00:00.0)
Στη Νοτιοανατολική Ασία η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου(2014-06-06 00:00:00.0)
Προχωράνε οι διμερείς μπίζνες(2013-12-04 00:00:00.0)
Ντόπιοι και ξένοι όμιλοι «κάνουν ταμείο»(2013-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ