Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκλογικός καημός για τους φτωχούς

Παπαγεωργίου Βασίλης

Επί τρία και πλέον χρόνια, ο υπουργός Οικονομίας της ΝΔ εμφανιζόταν ως ο σκληρός και άτεγκτος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου. Με ύφος που δε σήκωνε αμφισβήτηση περί της ορθότητας των απόψεών του, μας υπενθύμιζε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και βελτίωσης της παραγωγικότητας. Το πρώτο πράγμα που έκανε σαν υπουργός Οικονομίας, ήταν να φέρει νόμο με τον οποίο μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων κατά 10 μονάδες, με το δεύτερο νομοσχέδιο θεσπίστηκαν νέα επενδυτικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, με το τρίτο εισήγαγε τον άκρως ωφέλιμο για το κεφάλαιο θεσμό των «Συμπράξεων», για να ακολουθήσει το αντεργατικό έκτρωμα για τις πρώην ΔΕΚΟ (κατάργηση μονιμότητας, αλλαγή κανονισμών προσωπικού).

Και σήμερα, λίγο πριν από τις εκλογές, ο κ. Αλογοσκούφης, ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος των κεφαλαιοκρατών, τα... ξεχνάει όλα αυτά. Σε χτεσινή του συνέντευξη τον πήρε ο πόνος για τους φτωχούς και τους άπορους της κοινωνίας μας, μίλησε για το ΕΚΑΣ, το ταμείο κατά της φτώχειας. Μιλάμε για ...πολύ κοινωνική συνέντευξη. Ενας κατ' εξοχήν υπεύθυνος για την αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων και τη διεύρυνση της φτώχειας, να σου μιλάει για ...κοινωνικά προγράμματα και για το πόσο ο ίδιος και η κυβέρνησή του σκέπτονται τους άθλιους της κοινωνίας μας.

Πρόκειται για υποκριτές, ή για δημαγωγούς και λαοπλάνους; Κατά περίπτωση όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπαίνουν σε ενέργεια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ