Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9775

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Διαδηλώνουμε σήμερα στην 28η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης

Με αφετηρία στις 8 π.μ. τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος διεξάγεται σήμερα η 28η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και κεντρικά συνθήματα: «Κίνημα ειρήνης δυνατό, ενάντια στους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ», «ΟΧΙ στην "αντιπυραυλική ασπίδα" των ΗΠΑ», «Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις».


ΣΕΛ.  7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΗ με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ

Συγκεντρώσεις σε 53 πόλεις. Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στον Ηλεκτρικό Σταθμό

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ενίσχυση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος.
  • Αμεση απόσυρση των αποθεματικών από το Χρηματιστήριο. Ούτε ευρώ στο χρηματιστηριακό - τραπεζικό «τζόγο», επιστροφή του συνόλου των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση επιστροφή των κλεμμένων από το 1950.
  • Κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Τα αποθεματικά να αξιοποιηθούν με σταθερό και σίγουρο επιτόκιο, με σίγουρη απόδοση, χωρίς κανένα ρίσκο, χωρίς κανέναν μεσάζοντα.
  • Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Δημόσια - Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
  • Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, στα 50 και 55, αντίστοιχα, για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).
  • Υπεράσπιση - διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ.
  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας.
  • Συνταξιοδότηση, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα 30 χρόνια εργασίας.

ΣΕΛ.  8  -  9

Motion Team

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Χρυσές δουλιές για τους κεφαλαιοκράτες

Η ιδιωτικοποίηση του τομέα της Ενέργειας στην Ελλάδα, ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» των ενεργειακών αγορών στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, ενεργοποίησε τους επιχειρηματικούς «γίγαντες» της Ευρώπης και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Σημείο αναφοράς η ηλεκτρική ενέργεια, όπου ήδη οι υψηλές τιμές χονδρικής εγγυώνται ακόμα πιο υψηλά κέρδη.

Νέα επιχειρηματικά σχήματα, με τις πολυεθνικές της Ενέργειας να ελέγχουν τα μετοχικά κεφάλαια, ανακοινώνουν σχέδια για δημιουργία μονάδων, συνολικής ισχύος χιλιάδων μεγαβάτ. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επίσης, γνωρίζουν μια νέα άνθηση, λόγω της αύξησης της, ήδη, μεγάλης επιχορήγησης στην τιμή πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά προβάλλουν ως το γρήγορο και εύκολο κέρδος για τους «μικρούς».


ΣΕΛ.  16   -   17


Μεγάλες δυνατότητες ανεξάντλητες εφεδρείες

Αρθρο του Δ. Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για ορισμένα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις Συνδιασκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  ΣΕΛΙΔΑ 3
Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του ΚΚ Βενεζουέλας

Μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την Μπολιβαριανή διαδικασία και τις θέσεις του ΚΚΒ.


ΣΕΛ.  ΣΕΛΙΔΕΣ 24   -   25
Αλληλεγγύη στους εργάτες της Τουρκίας

Εκκληση 35 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, με αφορμή την αστυνομική επίθεση τη μέρα της Πρωτομαγιάς.


ΣΕΛ.  5

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ