Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορείες σε όλη την Ελλάδα

Πορείες ειρήνης και αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, αυτή και την επόμενη Κυριακή σε πολλές πόλεις της χώρας, καθώς ο Μάης έχει κηρυχτεί από την ΕΕΔΥΕ ως μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Αύριο Κυριακή 13 Μάη

- Οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου διοργανώνουν αύριο την καθιερωμένη πορεία ειρήνης από την Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Τρίπολη, διαδηλώνοντας κατά του ιμπεριαλισμού και της πολιτικής των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η εκκίνηση της πορείας γίνεται στις 5 το απόγευμα από την Κερασίτσα και στη συνέχεια, ακολουθώντας μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων, αυτή θα τερματίσει στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης όπου θα μιλήσει ο Ν. Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα προηγηθεί στις 10 το πρωί μνημόσυνο στον Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Κερασίτσας. Πούλμαν για την Κερασίτσα αναχωρούν: Από Αθήνα στις 3 μ.μ. (πλατεία Καραϊσκάκη). Από Λουτράκι στη 1.30 μ.μ. (Αγροτική Τράπεζα) και από Κόρινθο στις 2 μ.μ. (Περιβολάκια, πεύκο Σωκράτη).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνει αύριο πορεία ειρήνης ενάντια στη λειτουργία των ιμπεριαλιστικών στρατηγείων στην περιοχή. Θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον Τύρναβο και θα τερματίσει στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου διοργανώνει αύριο πορεία που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Ανακασιάς και, με ενδιάμεσους σταθμούς στις Αηδονοφωλιές, στην πλατεία Καλλιθέας και στην πλατεία Ελευθερίας, θα καταλήξει, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία Βόλου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει αύριο πορεία που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία στο Μεγαλοχώρι και θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας διοργανώνει αύριο πορεία που θα ξεκινήσει, στις 7 μ.μ., από την Μητρόπολη με προορισμό την Καρδίτσα.

Την επόμενη Κυριακή 20 Μάη

-- Οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, Αγροτικές Ομοσπονδίες και Σύλλογοι πραγματοποιούν την Κυριακή 20 Μάη αντιιμπεριαλιστική -φιλειρηνική πορεία στο Ακτιο, ενάντια στη ΝΑΤΟική βάση που είναι εγκαταστημένη στην περιοχή για να διαδηλώσουν την αταλάντευτη και ανυπόταχτη πάλη εργαζομένων, λαού και νεολαίας απέναντι στη σύγχρονη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα της «νέας τάξης πραγμάτων». Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου.

-- Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή 20 Μάη πορεία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το μνημείο του Μπλόκου της Καλαμαριάς, θα περάσει μπροστά από το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη και θα καταλήξει στο μνημείο της Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης, επί της οδού Λαγκαδά. Επόμενη κορυφαία εκδήλωση που προγραμματίζει η ΕΔΥΕΘ είναι η εκδήλωση στις 22 του Μάη, στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, με τη συμπλήρωση 44 χρόνων από τη δολοφονία του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ