Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9773

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Την Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, την Κυριακή 13 του Μάη, να πάρουν μαζικά μέρος στην 28η Μαραθώνια Πορεία, με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 8 το πρωί, και τερματισμό στο Σύνταγμα, στις 7.30 το απόγευμα.


ΣΕΛ.  9
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχέδιο νόμου για αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει την επόμενη βδομάδα σχέδιο νόμου για την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, πλήρους αποζημίωσης για απώλειες που υπέστησαν από το 1950 μέχρι σήμερα. Στο σχέδιο νόμου θα συμπεριληφθούν και ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα.


ΣΕΛ.  7

Κατάπτυστη ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ υπέρ των φιλοναζιστών της Εσθονίας

Κοινή έκκληση 34 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για μέτωπο ενάντια στις αντικομμουνιστικές και αντιδημοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη με αφορμή την 9η Μάη

Η απόφαση της κυβέρνησης της Εσθονίας για την καταστροφή του μνημείου προς τιμήν των 270.000 πεσόντων του Κόκκινου Στρατού και άλλων αντιφασιστών στις μάχες με τους Γερμανούς κατακτητές και η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, η βεβήλωση του τάφου του Γιάνος Κάνταρ στη Βουδαπέστη, ο νέος αντικομμουνιστικός νόμος στην Πολωνία, που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση 700.000 πολιτών της χώρας, οι αντικομμουνιστικές διακηρύξεις του Προέδρου της Ρουμανίας, ο νόμος για την «εθνική ασφάλεια» και τη «μερική» αποκατάσταση του πρώην φασίστα πρωθυπουργού Αντονέσκου, συνθέτουν μια μερική μόνον εικόνα της σωρείας νέων αντικομμουνιστικών και αντιδημοκρατικών μέτρων στην Ευρώπη. Μάλιστα, χτες, η ΕΕ προχώρησε σε μια νέα κατάπτυστη απόφαση υπέρ των φιλο-ναζί δυνάμεων της Εσθονίας, καταδεικνύοντας, έτσι, από πού αντλούν το θράσος οι φιλοφασιστικές δυνάμεις.

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ευρώπης, σε κοινή έκκλησή τους, τονίζουν τη βεβαιότητά τους ότι, παρά τις επιθέσεις αυτές, καμία πολιτική δύναμη, καμία κυβέρνηση, κανένα ΝΑΤΟ και καμία ΕΕ δεν είναι σε θέση να σταματήσουν την επίδραση των ιδεών των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και στη νεολαία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύεται η ορθότητά τους και ότι αποτελούν το μόνο δρόμο για την εκπλήρωση των λαϊκών διεκδικήσεων και προσδοκιών.


ΣΕΛ.  11

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΜΑΗ
Με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Με νέες αποφάσεις σωματείων διευρύνεται καθημερινά το μέτωπο των δυνάμεων που καλούν σε συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 15 του Μάη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στις συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτήν της Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Τις μέρες που απομένουν, οι ταξικές δυνάμεις από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη εντείνουν τις εξορμήσεις, καλώντας σε γενικευμένο αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση.


ΣΕΛ.  19


ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ
Μπροστά οι αγώνες

Με περισσότερη δύναμη, και την ιδιαίτερα σημαντική αύξησή της στα ΤΕΙ, συνεχίζει η Πανσπουδαστική ΚΣ στο πεδίο των αγώνων που βρίσκονται μπροστά.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στηρίζει την κυβέρνηση του Πακιστάν

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το καθεστώς του Πακιστάν στο κυνήγι του εναντίον των Πακιστανών δημοκρατών στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  3
ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
«Χαριστική βολή» με πολυεθνική ρύπανση

Μια ολόκληρη περιοχή, και οι κάτοικοί της θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους ενός ιδιωτικού ομίλου, των «Μυτιληναίου» - πολυεθνικής «Endesa».


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ