Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ενέκριναν ομόφωνα το αντιδραστικό πρόγραμμα του κόμματος

Το κείμενο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, που περιέχει ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε Παιδεία, Απασχόληση, Υγεία και Ασφάλιση και διαπνέεται από τον πολιτικό στόχο να εξασφαλιστούν καλύτεροι όροι και δεδομένα για την παραπέρα εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, ενέκριναν ομόφωνα χτες τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που έγινε χτες στη Χαριλάου Τρικούπη υπό την προεδρεία του Γ. Παπανδρέου, επικυρώθηκε το σύνολο των προτάσεων του προγράμματος ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μάη στο στάδιο του «Ταε Κβο Ντο» στο Φάληρο. Προτάσεις και θέσεις που υποτάσσονται στους νόμους της «αγοράς» και της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» και «επιχειρηματικότητας» έτσι όπως αυτές επιβάλλονται από την ΕΕ στην πορεία υλοποίησης της αντιδραστικής «στρατηγικής της Λισαβόνας».

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου επιχείρησε να παρουσιάσει τις συγκεκριμένες θέσεις σαν τη «βάση αλλαγής πορείας της χώρας, για μια κοινωνία δικαιοσύνης, για μια κοινωνία με δίκαιη αναδιανομή του πλούτου προς τους ασθενέστερους, για μια κοινωνία με ένα κοινωνικό κράτος στην παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλιση»... Με τις ψευδεπίγραφες δεσμεύσεις του το ΠΑΣΟΚ, και ενώ την ίδια στιγμή έχει τους ίδιους στρατηγικούς στόχους με τη ΝΔ, επιχειρεί να πείσει ότι θα πραγματοποιήσει τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με πιο ...«φιλολαϊκές διαθέσεις» από τη σημερινή κυβέρνηση. Προφανής βέβαια στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να εξασφαλίσει την εύνοια του μεγάλου κεφαλαίου, στο δρόμο προς τις εκλογές και τη διεκδίκηση της εξουσίας, πείθοντας τους επιχειρηματίες ότι μπορεί με λιγότερες «λαϊκές αντιδράσεις» να εφαρμόσει την ίδια πολιτική.

Παράλληλα, με το «νέο πρόγραμμα» το ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά... ανακάτεψε και την «τράπουλα» των στελεχών του για να δικαιολογήσει και την «ανανέωση» των προσώπων στα ψηφοδέλτιά του. Ετσι χτες ανακοινώθηκαν και επίσημα οι πρώτες υποψηφιότητες στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές.

Οπως ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου μέσα στη συνεδρίαση και δημοσιοποίησε αργότερα ο Π. Ευθυμίου, αποχωρούν από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η Αν. Διαμαντοπούλου που θα κατέβει στην Α' Αθήνας, η Μ. Δαμανάκη και ο Μ. Ανδρουλάκης που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στη Β' Αθήνας. Επίσης, ο ευρωβουλευτής Ν. Σηφουνάκης θα κατέβει στη Λέσβο και ο ευρωβουλευτής Π. Μπεγλίτης στην Κορινθία, ενώ η πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μ. Ξενογιαννακοπούλου, θα είναι υποψήφια στη Β' Αθήνας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Κ. Καρτάλης θα είναι υποψήφιος στο νομό Μαγνησίας και ο διευθυντής του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» Δ. Χαλκιώτης στη Λέσβο. Στη θέση του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ τοποθετήθηκε το μέλος του ΠΣ Μαριλένα Κοππά. Σύμφωνα με τον Π. Ευθυμίου οι βουλευτές Επικρατείας Σ. Κοσμίδης και Ρ. Βρετού «επέλεξαν να μην είναι υποψήφιοι». Επίσης, ο Π. Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, απάντησε ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως ο Κ. Σημίτης θα είναι και σύμβουλός του στη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο Π. Ευθυμίου αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις» που χαρακτήριζε ανακριβείς τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού για τα ομόλογα, σχολιάζοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο δυσάρεστο και θλιβερό από το να ελέγχει τον πρωθυπουργό μία ελεγχόμενη και ενεχόμενη χρηματιστηριακή εταιρεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ