Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιμένουν δασοκτόνα...

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο στόχο της για εμπορευματοποίηση των δασών και δασικών εκτάσεων και όχι μόνο με την περιβόητη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Ετσι, εμμένει στον αποδεκατισμό των δασών μέσω αντιεπιστημονικών οριοθετήσεων. Συγκεκριμένα, με το έργο που προκήρυξε προχτές η «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» για την ανάθεση 6 μελετών οριοθέτησης δασών και δασικών εκτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τις προδιαγραφές του έργου πρόκειται να ακολουθηθεί μεθοδολογία η οποία οδηγεί σε αποκλίσεις από 20 έως και 30% της πραγματικότητας και άρα σε αντίστοιχους αποχαρακτηρισμούς του δασικού πλούτου της χώρας, σε όφελος των διάφορων καταπατητών, εμπρηστών και οικοπεδοφάγων!

Η «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» τελικά, παρά τη διαφωνία των δασολόγων, αλλά και της ίδιας της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (σχετικά έγγραφα είχε δημοσιεύσει ο «Ρ»), που επισήμαινε ότι το έργο είναι και αντιεπιστημονικό, αλλά και παντελώς άχρηστο, επιμένει σαν να μην «τρέχει» τίποτα.

Προφανώς, είναι μεγάλα τα συμφέροντα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ