Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟΣ ΩΣ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ...ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΑ: «Σιγά σιγά επέρχεται διόρθωση στο πολιτικό σκηνικό και τα πράγματα επανέρχονται στην προτέρα κατάσταση (...) οι μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια, στον κόσμο της εργασίας, στους θεσμούς, όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκαν από τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά πήραν και ψήφο εμπιστοσύνης (...) οι μεταρρυθμίσεις έχουν τη λαϊκή ψήφο γιατί τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας έχουν τις προσδοκίες τους από τον Καραμανλή και είναι υψηλές (...) ο νόμος πλαίσιο πέρασε στα ΑΕΙ με την ψήφο του 40% των φοιτητών» (ο Μανώλης Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΗΔΗ, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ: «Το δημόσιο χρέος έφτασε στο 108,5% (...) μόνο για τόκους πληρώνουμε σήμερα 9,5 δισ. ευρώ το χρόνο (...) δηλαδή σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν περίπου χίλια ευρώ το χρόνο από τους τόκους αυτούς» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

«ΜΑΚΑΡΙ» ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΣΑ... «Η κάθε οικογένεια δαπανά 91,23 ευρώ τον μήνα για τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της» (η εκτίμηση της ΓΣΕΕ στα «ΝΕΑ»).

ΟΤΑΝ Η ΠΑΣΠ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΝ: «Στην αρχή τα πράγματα κυλούσαν σχετικά ήρεμα (...) η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν η ροή των αποτελεσμάτων άρχισε να δείχνει ότι η ΠΑΣΠ όχι απλά θα μειώσει την εκλογική της δύναμη, αλλά θα κατρακυλήσει στην τρίτη θέση (πίσω από την ΠΚΣ). Τα αίτια της πτώσης εντοπίστηκαν αμέσως: Φταίει η εσωκομματική αντιπολίτευση, που σχεδόν σύσσωμη ψήφισε ΔΙΚΤΥΟ (η φοιτητική παράταξη του Συνασπισμού στις εκλογές). Η λύση δόθηκε επίσης ταχύτατα: Αγριο ξύλο από το κτίριο της Νομικής στη Μασσαλίας μέχρι το σταθμό του μετρό στην Πανεπιστημίου!» (το γλαφυρό στην περιγραφή ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ