Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ»
«Φέσωνε» ανενόχλητη από το 2002

Για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς» και ακόμη για «προσβολή της κοινής λογικής» κατηγορεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους ιδιοκτήτες της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή».

Σε απάντηση προχτεσινής ανακοίνωσης, που εξέδωσε η χρηματιστηριακή εταιρεία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει τα παρακάτω:

  • Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι πραγματοποίησε 11 συναλλαγές με 5 μόνο ταμεία στη διάρκεια 2002-2005. Είναι φανερό δηλαδή πως οι συναλλαγές με τα ταμεία ήδη επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν περισσότερες και συνεχίστηκαν στο ίδιο μοτίβο και επί ΝΔ.
  • Προσβάλλει την κοινή λογική ο ισχυρισμός της «Ακρόπολις» ότι οι συναλλαγές ήταν «επωφελείς» για τα ταμεία, καθώς εντοπίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις - μέχρι και 3% - από το εύρος τιμών που διαμορφώνονται στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά (ΗΔΑΤ). Είναι φανερό δηλαδή το μέγεθος των υπερτιμολογήσεων και το φέσωμα των ταμείων, που όψιμα «ανακάλυψαν» οι κρατικές αρχές.

Ερευνες για αντίστοιχες «λαθροχειρίες» τραπεζών συνεχίζουν οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, η ηγεσία της οποίας μέχρι πριν από μόλις λίγες βδομάδες ισχυριζόταν ότι δεν έχει υποπέσει κάτι σχετικό στην αντίληψή της. Σε κάθε περίπτωση, το θεσμικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αποδείχνεται ο καλύτερος κράχτης της πραμάτειας των τραπεζιτών, των χρηματιστών και άλλων μεγαλορεντιέρηδων που θησαυρίζουν σε βάρος και των ασφαλιστικών ταμείων.

Μηνυτήρια αναφορά κατά της «Artion Χρηματιστηριακή» και συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούν σε ύποπτες συναλλαγές της κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας. Η εποπτική αρχή κάνει λόγο για συναλλαγές μεγάλης αξίας με ομόλογα του Δημοσίου από το Μάρτη του 2003 μέχρι το Γενάρη του 2005 με «αποτέλεσμα τα ταμεία να υποστούν σημαντικού ύψους ζημιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ