Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα!

Ανακοίνωση - καταγγελία της απαράδεκτης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθήνας

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, που «αποτελεί άλλη μια απόδειξη της συστηματικής επιχείρησης ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων, άλλη μια επίδειξη υποτέλειας τόσο της παρούσας κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ (επί των ημερών της οποίας ξεκίνησε η συγκεκριμένη δίωξη) στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ενίσχυση της επίθεσης ενάντια στο λαϊκό κίνημα».

«Οι δύο αγωνιστές - συνεχίζει η ανακοίνωση - καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση μαζικών φορέων το Φλεβάρη του 2002, ενάντια στην προκλητική επίσκεψη που επιχείρησε να κάνει σε σχολείο του Αιγάλεω ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ.

Σκοπός εκείνης της επίσκεψης του πρέσβη ήταν τάχα να μιλήσει για την προστασία του περιβάλλοντος. Να μιλήσει, δηλαδή, για το περιβάλλον ο εκπρόσωπος της ιμπεριαλιστικής χώρας που ευθύνεται για τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές διεθνώς, με τις εγκληματικές στρατιωτικές επεμβάσεις της ανά τον κόσμο, αλλά και στη γειτονιά μας (βλ. Γιουγκοσλαβία και όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο).

Τέτοια "μόρφωση" έχουν διαλέξει να δώσουν οι δυνάμεις του δικομματισμού στη νεολαία: Με βόλτες των εκπροσώπων του ιμπεριαλισμού στα σχολεία, με αντιεπιστημονικά σχολικά βιβλία κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της "νέας τάξης πραγμάτων", με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις να εισβάλλουν όλο και περισσότερο μέσα στις τάξεις, με την ένταση του αυταρχισμού να έρχεται ως απάντηση στους αγώνες των νέων.

Κόντρα σε αυτήν την επιχείρηση χειραγώγησης και τρομοκράτησης της νεολαίας, η ΚΝΕ καταγγέλλει κατηγορηματικά την καταδίκη των 2 αγωνιστών και δηλώνει καθαρά: Δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε πιο δυνατά τον αγώνα!

Καλούμε τη νεολαία και τους μαζικούς της φορείς να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, να δυναμώσουν την πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους υπηρέτες του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το άγριο χτύπημα η κυβέρνηση διαφημίζει την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς(2018-04-17 00:00:00.0)
«Οχι στις νέες επιθέσεις ενάντια στην Κούβα»(2008-04-23 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει(2007-05-17 00:00:00.0)
Απόδειξη του αυταρχικού κυβερνητικού κατήφορου(2002-11-12 00:00:00.0)
Πανθρακικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο(2000-10-15 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης(1998-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ