Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Καταγγέλλει την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Κόσσοβο

Την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Κόσσοβο καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης, με αφορμή την τελετή αναχώρησης του στρατιωτικού μισθοφορικού σώματος που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Λιτοχώρου Πιερίας, στις 9 Μάη.

«Οπως η προηγούμενη, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παραχωρώντας ¨"γην" και "ύδωρ" στον ευρωπαϊκό και ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, διάλεξε τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών για να στείλει στρατό κατοχής ενός τμήματος μιας γειτονικής χώρας, της Σερβίας. Η στρατιωτική βοήθεια που προσέφερε στο παρελθόν το ελληνικό αστικό κράτος στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τίποτα το καλό δεν έφερε για τον ελληνικό λαό», τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Κατερίνης.

«Οι Ελληνες στρατιωτικοί που στάλθηκαν στο Κόσσοβο, συνεχίζει η ανακοίνωση, βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετήσουν το "στάτους κβο" που διαμορφώθηκε μετά την επίθεση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να φέρει πίσω τα ελληνικά στρατεύματα για να υπερασπίσουν τα σύνορα της πατρίδα μας και όχι για να εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ