Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Με όπλο τα γκάλοπ "μειοψηφίας"!

Με τα αποτελέσματα των γκάλοπ ανά χείρας θα ανέβει ο Κ. Καραμανλής το Σάββατο στο βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης της ΝΔ, προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα "ανόδου στην εξουσία" και να αποτρέψει την εκδήλωση διαφωνιών από τους εσωκομματικούς αντιπάλους.

Αν και τα γκάλοπ εμφανίζουν τη ΝΔ να αυξάνει τη διαφορά της (σε σχέση με αντίστοιχα γκάλοπ του Ιούνη) από το ΠΑΣΟΚ και τον Κ. Καραμανλή να προηγείται σε "δημοτικότητα" του Κ. Σημίτη, ωστόσο τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα δείχνουν περίτρανα την αποστροφή των λαϊκών μαζών στην κοινή αντιλαϊκή πολιτική τους.

Το σύνθημα για την εκμετάλλευση στο έπακρο των γκάλοπ έδωσε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας χτες το βράδυ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ. Χαρακτήρισε εξαιρετικά θετικό το αποτέλεσμα του γκάλοπ της MRB, το οποίο, όπως είπε, δείχνει ότι παγιώνεται η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εμφανίζει σαφή ανοδική τάση. Ωστόσο, κάλεσε τα στελέχη να μη θριαμβολογούν και να μην επαναπαύονται, αλλά να εντείνουν τις προσπάθειές τους ενόψει του προϋπολογισμού και των κινητοποιήσεων στην Παιδεία.

Τα αποτελέσματα του πανελλαδικού γκάλοπ της MRB (σε δείγμα 2.000 ατόμων) εμφανίζουν τη ΝΔ να προηγείται στην "πρόθεση ψήφου" κατά 6,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ (ΝΔ 31,8%, ΠΑΣΟΚ 25,3%), μεγαλώνοντας τη διαφορά σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνη που ήταν 5,4 μονάδες. Ομως την ίδια στιγμή "θετική κρίση" για την κυβέρνηση Σημίτη έχει μόνο το... 19% και για τη ΝΔ το... 20% των ερωτηθέντων.

  • Ο Κ. Καραμανλής διόρισε ως πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της ΝΔ τον Αχιλ. Καραμανλή γιατί, όπως είπε, υπάρχει ασυμβίβαστο για τον Γ. Βαρβιτσιώτση, ενώ συμπλήρωσε την ΕΕ με το διορισμό των Αχιλ. Καραμανλή και Γ. Κεφαλογιάννη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ