Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Αίθουσες ακόμα και σε αποθήκες!

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Κανένα μέτρο δεν πήρε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη του Κιλκίς,με αποτέλεσμα τα δημοτικά σχολεία της πόλης να βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση, πόσο μάλλον που οι μαθητές τα τελευταία χρόνια διπλασιάστηκαν, ενώ χτίστηκαν μόνο έξι νέες αίθουσες.

Την απαράδεκτη κατάσταση κατήγγειλε με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,τονίζοντας ότι απαιτείται να χτιστούν νέες αίθουσες, προκειμένου να σταματήσει η υπάρχουσα κατάσταση, η οποία είναι άθλια, καθώς γίνονται "μαθήματα" ακόμα και σε "αίθουσες" εφτά τετραγωνικών μέτρων.

Ο υφυπουργός Παιδείας στην απάντησή του παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος σχολικής στέγης στην πόλη, το απέδωσε στην αστυφιλία και είπε ότι υπάρχει σε εξέλιξη πενταετές πρόγραμμα αντιμετώπισης της έλλειψης αιθουσών, με βάση το οποίο θα αναπτυχθούν έως και 18 προκάτ αίθουσες, ενώ προβλέπεται και εννιαθέσιο Δημοτικό.

Ο Στ. Παναγιώτου στην τοποθέτησή του τόνισε ότι παρόλο που γίνεται μεγάλος λόγος για σχεδιασμό και προγράμματα, η κυβέρνηση δεν πήρε έγκαιρα κανένα μέτρο για να προλάβει τις εξελίξεις. Αποτέλεσμα από τα 72 τμήματα των Δημοτικών μόνο τα 37 να στεγάζονται σε κανονικές αίθουσες και τα υπόλοιπα σε διαδρόμους και αποθήκες. Λόγω του ότι διπλασιάστηκαν οι μαθητές (600 παραπάνω) χρειάζονται τουλάχιστον άλλες 24 αίθουσες. Ομως δεν έγινε κάτι τέτοιο και έτσι για παράδειγμα στο 3ο Δημοτικό από τα 18 τμήματα, τα 7 στεγάζονται στο 2ο Γυμνάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ