Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θάνατος αγωνιστή

Πέθανε χτες σε ηλικία 79 ετών ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Γεννήθηκε στο Καταφύγιο Ναυπακτίας το 1919. Ο πόλεμος του 1940 τον βρήκε στη Χωροφυλακή. Πολέμησε τον κατακτητή στην Κρήτη σαν υπονωματάρχης. Δε συνεργάστηκε με το στρατό κατοχής, αυτομόλησε, πέρασε στο ΕΑΜ και έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Στο τέλος του 1942 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ και έγινε διοικητής Πολιτοφυλακής Αιτωλοακαρνανίας. Μετά τη Βάρκιζα διώχτηκε και συνελήφθη το 1946. Καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο. Ακολούθησε το δρόμο των αγωνιστών και πέρασε από όλα τα κολαστήρια - στις φυλακές Μεσολογγίου, Γυάρου, Μακρονήσου και Κεφαλλονιάς. Εμεινε πιστός μέχρι τα τελευταία του, στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Διατέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Παγκρατίου μέχρι το 1995.

  • Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 9 Δεκέμβρη στις 3.30 μμ στο Νεκροταφείο του Βύρωνα. Παράκληση της οικογένειάς του (της συζύγου του Μαρίας, του γιου του Χρήστου και της συζύγου του και των εγγονιών του) αντί για στεφάνια να προσφέρουν, στη μνήμη του, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org