Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν μπορούν να τους ακούσουν

Τη γνωστή διπρόσωπη τακτική του επιχειρεί να εφαρμόσει ο Κ. Λαλιώτης απέναντι στο κίνημα των μαθητών, με σταθερό στόχο, βέβαια, τον εκφυλισμό και την εξουδετέρωσή του.

Από τη μια, ζητά να στηριχτεί το τερατούργημα Αρσένη, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία του - "όλοι να δώσουμε τη μάχη της ενημέρωσης, γιατί βασιλεύει η άγνοια και η παραπληροφόρηση" - και, από την άλλη, επιχειρεί να κολακεύσει τους μαθητές με μεγαλόστομες και κούφιες διαπιστώσεις του τύπου ότι "αυτές οι γενιές δεν είναι χαμένες, αλλά γενιές ελπίδας" και "ας ακούσουμε τη φωνή και τα μηνύματά τους".

Ας γνωρίζει ο Κ. Λαλιώτης ότι αυτές οι υποκριτικές και διασπαστικές ενέργειές του δεν περνάνε στη νεολαία και τους μαθητές, που τον γνωρίζουν ως συνεπή διαχειριστή μιας εξουσίας, που δεν τους επιτρέπει "ούτε να ερωτευτούνε ούτε να ονειρευτούνε".

Και ακόμα ότι προ πολλού έχει χάσει - αν είχε ποτέ - την ικανότητα να ακούει "τη φωνή και τα μηνύματα των νέων". Οπως συνολικά η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία καθόλου εύκολα δε θα "ξεμπερδέψει" με το κίνημα των μαθητών και της νεολαίας. Ακριβώς γιατί τους θέλει "πειθαρχημένα στρατιωτάκια" στην υπηρεσία του σάπιου συστήματός της.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org