Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μας ... εντυπωσίασαν

ΚΑΛΑ, ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ εντυπωσιασμού έχει γίνει πλέον εξπέρ το υπουργείο Οικονομικών και αναφερόμαστε φυσικά στην περίφημη "σύλληψη" των φοροφυγάδων από το χώρο των τραγουδιστών. Επώνυμοι είναι, θα ακουστεί η ιστορία - σκέφτηκαν - και να οι καταγγελίες και οι λίστες.

***

Προφανώς, νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν τον κόσμο να νιώσει καλύτερα από την αυξημένη φορολογία και γενικώς τα χαράτσια, που θα του έρθουν από εδώ και πέρα. Ομως, λαθεύουν.

***

Διότι ουδείς πείθεται (πώς να το κάνουμε;) ότι οι εκσυγχρονιστές προχωρούν σε ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής. Κι όταν λέμε πάταξη της φοροδιαφυγής, εννοούμε από αυτούς που πραγματικά τα έχουν, από αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν με τεράστια ποσά.

***

ΚΑΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ κουζίνα, κ. Πάγκαλε, αλλά και η αμερικάνικη ακόμα χειρότερη. Και μπορεί μεν οι Γάλλοι να υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πλην όμως το κάνουν προφανώς για να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντά τους.

***

Μπορεί, άραγε, και η ελληνική εξωτερική πολιτική να ισχυριστεί το ίδιο για τη δική της στάση σ' αυτά τα θέματα; Μάλλον όχι, γιατί είναι προφανές ότι κάνει τα ...παιγνιδάκια της μόνο όσο και όποτε την αφήνουν οι ΗΠΑ.

***

ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ χιλιάδες είναι, λένε δημοσιεύματα, οι άρρωστοι του τζόγου που χάνουν περιουσίες στα καζίνο και εξίσου πολλοί αυτοί που εξαπατώνται από αυτού του είδους τις "επιχειρήσεις".

***

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να είναι ...ικανοποιημένη από την άνθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σ' αυτό τον χώρο, όπου μπορεί να θριαμβολογεί ότι αυτή δημιούργησε και θέσπισε.

***

Οσο για το τι πραγματικά γίνεται σε αυτά τα ...ιδρύματα, κάθε άλλο βέβαια παρά μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το γνωρίζει. Τα πλυντήρια χρήματος δίνουν και παίρνουν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org