Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ
Πρόεδρος ο Κ. Παπούλιας

O K. Παπούλιας εκλέχτηκε χτες πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας στη θέση του Λ. Βερυβάκη, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος, αλλά και δεν παρέστη στην ψηφοφορία.

Ο Κ. Παπούλιας στη σχετική ψηφοφορία πήρε 28 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και τρία ψηφοδέλτια με το όνομα του Λ. Βερυβάκη και 13 λευκά ψηφοδέλτια. Ψήφισαν 47 βουλευτές (απείχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ). Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή είναι 27 βουλευτές και αν συνυπολογιστεί η απουσία του Λ. Βερυβάκη τότε είναι φανερό ότι τον Κ. Παπούλια τον ψήφισαν και βουλευτές είτε της ΝΔ, είτε του ΣΥΝ, καθώς ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ με δήλωσή του ανακοινώνει ότι ψήφισε λευκό. Γραμματέας της Επιτροπής εκλέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Η. Παπαδόπουλος (27 ψήφοι) και για την ίδια θέση ο Σ. Παπαθεμελής πήρε δύο ψήφους και ο Σ. Βαλυράκης έναν. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Π. Οικονόμου με 24 ψήφους, ενώ για την ίδια θέση ο Μ. Ζιάγκας πήρε μία ψήφο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απείχαν από την ψηφοφορία ακολουθώντας την πάγια θέση του Κόμματος, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές δε συμμετέχουν σε ψηφοφορίες για προεδρεία όταν αυτά δεν είναι διακομματικά, όπως το συγκεκριμένο, όπου όλα τα μέλη είναι του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ