Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προγεφύρωμα και βάση εξόρμησης του ΝΑΤΟ η Βόρεια Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Οργάνωσης Χρήστο Κόφφα,επισκέφτηκε προχτές, τη Δευτέρα, τον πρόεδρο του ΟΛΘ και του έθεσε υπόψη τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του Κόμματος, για τους κινδύνους, που εγκυμονούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών και οι μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστικών κύκλων που μετατρέπουν τη Β. Ελλάδα σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ για επεμβάσεις σε βάρος των λαών των Βαλκανίων.

H διεύθυνση του ΟΛΘ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του οργανισμού, κ. Α. Γενίτσαρης,επιβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ότι έχει πάρει εντολές από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρέπει να παρέχει τις αναγκαίες διευκολύνσεις στις στρατιωτικές κινήσεις, που ετοιμάζει ο ΟΑΣΕ, με στόχο το Κοσσυφοπέδιο.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη στο λιμάνι, ο Χρήστος Κόφφας τόνισε: "Για μας είναι καθαρό ότι κάτι ετοιμάζεται, με την προμετωπίδα πάντοτε της εφαρμογής των συμφωνιών που έγιναν για το Κόσσοβο. Εχοντας υπόψη τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, καθώς και τη φύση και το χαρακτήρα αυτών των οργανισμών, όπως είναι ο ΟΑΣΕ, ξέρουμε ότι πρέπει κανείς να ανησυχεί. Τώρα δεν μπορεί κανένας να προσδιορίσει με ακρίβεια τι μέγεθος και τι χαρακτήρα θα έχουν αυτές οι διευκολύνσεις. Αν πάρουμε υπόψη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και άσκηση παρόμοιων δυνάμεων στο Βόλο, οι οποίες θα μετακινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη, μπορεί αβίαστα να βγει το συμπέρασμα ότι κάτι ετοιμάζεται".

"ΙΩΛΚΟΣ"

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε από τη Ναυτική Διοίκηση Βόρειας Ελλάδας ότι στα πλαίσια της πολυεθνικής άσκησης με το όνομα "ΙΩΛΚΟΣ" πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 12 του Δεκέμβρη, μοίρα έξι ελληνικών και ξένων πολεμικών. Πρόκειται για τις φρεγάτες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΥΔΡΑ, ΑΙΓΑΙΟ, LIBERIO (ιταλική), PREMIER LAITRE (Γαλλική), BODRE (Βουλγαρική).

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ υπογραμμίζει: "Η συμμετοχή της Ελλάδας στη στρατιωτική επέμβαση, που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, είναι αναμφισβήτητη.

Αυτό μαρτυρούν και οι τελευταίες δηλώσεις του ΥΠΕΞ Θόδωρου Πάγκαλου στην πρόσφατη Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, στο Οσλο, όπου ανακοίνωσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει στη διάθεση της αποστολής του ΟΑΣΕ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.Αυτό επιβεβαίωσε και η χτεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ στον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου διαφάνηκε ότι αυτοί οι σχεδιασμοί είναι σε γνώση των υπηρεσιών του ΟΛΘ. Ταυτόχρονα, δημοσιεύτηκε, δίχως να διαψευστεί, ότι καταφτάνει στη Θεσσαλονίκη πολυεθνική στρατιωτική δύναμη, που θα αναλάβει την επιτήρηση της υλοποίησης της συμφωνίας για το Κοσσυφοπέδιο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στάση της αυτή, μετατρέπει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα σε προγεφύρωμα και βάση εξόρμησης του ΝΑΤΟ, για τους τυχοδιωκτισμούς του σε βάρος του ελληνικού και όλων των βαλκανικών λαών".

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η ΚΟΘ του ΚΚΕ "προειδοποιεί τη νεολαία και το λαό της πόλης ότι η συγκροτημένη πολεμική μηχανή των πολυεθνικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με πρόσχημα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στοχεύει στο μοίρασμα των σφαιρών επιρροής και στην ισοπέδωση κάθε αντίστασης.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλους όσοι γίνονται συμπαραστάτες της, γιατί όχι μόνο πλειοδοτούν στα νέα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, που μπλέκουν σε περιπέτειες τη χώρα και το λαό, αλλά ταυτόχρονα προβάλλουν και την επιθυμία τους, ώστε η χώρα μας να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια.

Καλεί το λαϊκό κίνημα της Θεσσαλονίκης να δυναμώσει την αντίσταση και τον αγώνα του κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή και της κυβέρνησης, που συναινεί και εξυπηρετεί αυτούς τους εγκληματικούς σχεδιασμούς".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org