Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία, σε κλάδους του Δημοσίου, κατά του νομοσχεδίου

Με συντονισμένη 24ωρη απεργία σήμερα αντιδρούν στην ενοποίηση των ταμείων αρωγής τους, που προωθείται με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, οι υπάλληλοι των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τύπου, Δημόσιας Διοίκησης, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το διοικητικό επιστημονικό προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Συλλόγων Υπουργείου Εξωτερικών, Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού και Διοικητικού Επιστημονικού Προσωπικού Δημ. Υπηρεσιών, ο Σύλλογος Γενικής Γραμματείας Δημ. Διοίκησης και οι δύο Σύλλογοι του Υπουργείου Τύπου επισημαίνουν ότι απορρίπτουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο και ζητούν να εξαιρεθούν τα ταμεία τους από την ενοποίηση, καθώς: Δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη, που να αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ενοποιημένου Ταμείου. Δεν ακολουθούνται ενιαίοι κανόνες ενοποίησης, αλλά στόχος είναι να πριμοδοτηθούν τα προβληματικά από τα εύρωστα Ταμεία.

Στην ανακοίνωσή τους οι ομοσπονδίες καταγγέλλουν την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, επειδή στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας συμφώνησε με την ενοποίηση των Ταμείων και καλούν τους βουλευτές όλων των κομμάτων να υποστηρίξουν το αίτημά τους και την κυβέρνηση να πάρει υπεύθυνη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, για το ίδιο θέμα είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη Τετάρτη δύο 4ωρες στάσεις εργασίας, εξαιτίας των οποίων παρατηρήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων. Κάτι, που θα επαναληφθεί και σήμερα, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στην ΥΠΑ.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Απεργιακή Επιτροπή συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΥΠΑ ζητά την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και επισημαίνει ότι η ενοποίηση εύρωστων ταμείων με ελλειμματικά στοχεύει στην εκμετάλλευση των αποθεματικών, με συνέπεια τη δραστική μείωση της επικουρικής σύνταξης των εργαζομένων.

  • Για άνιση μεταχείριση των αστυνομικών στις διατάξεις του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αφορούν την ένταξή τους στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, κάνει λόγο σε επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ