Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...«Το υψηλό προβάδισμα της ΝΔ (8,2%) διατηρείται και στη σημερινή έρευνα της MRB, που φέρνει σε δυσχερή θέση το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τελειώσει το 2003. Το πολιτικό σκηνικό μένει αμετάβλητο και το μοναδικό αισιόδοξο στοιχείο για το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να είναι η αξιοσημείωτη αντοχή του Κώστα Σημίτη, ο οποίος προηγείται στη διλημματική σύγκρισή του με τον Κ. Καραμανλή. Στα ίδια επίπεδα τα ποσοστά των μικρών κομμάτων» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ...«Υψηλή διαφορά 8,2 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ καταγράφει η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB "Τάσεις", καταδεικνύοντας την αδυναμία του κυβερνώντος κόμματος να ανακάμψει λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Η δημοσκόπηση επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στα χαμηλότερα επίπεδα δημοτικότητας του περασμένου Μαΐου, όταν τα σκάνδαλα είχαν κυριαρχήσει, και προκαλεί αναστάτωση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Στους βουλευτές επικρατεί αναβρασμός, η αμφισβήτηση επιτείνει το κλίμα αποδιοργάνωσης και γενικώς δημιουργείται η αίσθηση πως οι εκλογές είναι χαμένες...» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ...«Ασφαλώς και δεν προκάλεσε ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της MRB. Δεν αναμενόταν και το αντίθετο, άλλωστε. Καμία σημαντική ένδειξη δεν υπήρξε το τελευταίο διάστημα που να είχε δημιουργήσει την αίσθηση ότι οι καταγραφόμενες επί μία διετία τάσεις της κοινής γνώμης έτειναν να διαφοροποιηθούν. Και αυτό ακριβώς είναι που θα πρέπει να προβληματίσει το ΠΑΣΟΚ, όταν μάλιστα τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται και δεν υπάρχει αντικειμενικά η δυνατότητα επανασχεδιασμών μεθόδων και επιστράτευσης νέων πρακτικών... Για το ΠΑΣΟΚ η χθεσινή δημοσκόπηση είναι το καμπανάκι που το καλεί να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και να αντιδράσει ανάλογα. Ας το κάνει» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

ΤΟ (ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ) ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ...«Η μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, η εντυπωσιακή παράσταση νίκης, οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης που εξακολουθεί να έχει το ΠΑΣΟΚ παραμονές εκλογών, επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό: Ο κ. Σημίτης φεύγει και ο κ. Καραμανλής έρχεται. Η ΝΔ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου σε μια κρίσιμη περίοδο. Το πλεονέκτημά της είναι ότι θα έχει μεγάλη λαϊκή αποδοχή και μια αξιωματική αντιπολίτευση στα πρόθυρα της διάλυσης» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ