Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε λογιστές

Παπαγεωργίου Βασίλης

Προχτές, ήταν η πρώτη φορά που πουλήθηκε σε πλειστηριασμό οικόπεδο του ΠΙΚΠΑ για να πληρωθούν χρέη. Το οικόπεδο ήταν στην Κηφισιά και πουλήθηκε κοντά στις 360.000 ευρώ (δηλαδή 122,6 εκατ. δραχμές), όταν η κοστολόγησή του ήταν 1.027.000 ευρώ (δηλαδή 350 εκατ. δραχμές).

Οσο το ΠΙΚΠΑ, βέβαια, ήταν νομική οντότητα είχε αποτρέψει πολλές φορές παρόμοιους πλειστηριασμούς και είχε γλιτώσει την περιουσία του. Η κατάσταση άλλαξε μετά τις 7.8.2003 που το ΠΙΚΠΑ καταργήθηκε, όπως προβλέπει ο νόμος 3106/2003, με τον οποίο διαλύθηκε η Πρόνοια. Πέρα όμως από το διαλυτικό νόμο, το υπουργείο αδράνησε να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση - όπως έκανε την περασμένη βδομάδα - με την οποία θα αναλάμβανε την εξόφληση των δικαστικών αποφάσεων κατά του ΠΙΚΠΑ.

Και δεν έφτασε ούτε το ένα ούτε τ' άλλο. Το υπουργείο Υγείας δεν πήρε την πρωτοβουλία να «πληρώσει με έναντι» τον δικαστικό επιμελητή, που στη συνέχεια θα συμψηφιζόταν με το ένταλμα που θα έκοβε πάλι το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός επιμελητής ζήτησε 15.000 ευρώ για ένα ένταλμα που θα ήταν της τάξης των 130.000 ευρώ. Και όμως το υπουργείο προτίμησε να χάσει τα οχταπλάσια.

Και ένα λογιστή να έβαζαν οι άνθρωποι, καλύτερα θα λογάριαζε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ