Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Παιδονόμοι»

Μερικοί «διδάσκοντες» (ιδιαίτερα διευθυντές σχολείων ή σχολών) κάθε άλλο παρά διαπαιδαγωγούν με τη διδασκαλία, τη στάση και τη συμπεριφορά τους μέσα στο σχολείο. Αντίθετα «παιδονομούν» όταν πρόκειται οι μαθητές συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουν κάποιο δικαίωμά τους.

Στην τελευταία ομάδα, φαίνεται πως ανήκουν και οι κύριοι Τελιούσης και Σαράπης, διευθυντής και υποδιευθυντής, αντίστοιχα, του Κέντρου Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΤΕΚ) του ΟΑΕΔ, στο Βασιλικό της Εύβοιας. Αλλιώς δεν εξηγείται η στάση τους, να την έχουν «στημένη» στις πόρτες της σχολής, κάθε φορά που μέλη της ΚΝΕ κάνουν εξόρμηση στο χώρο, προκειμένου να εμποδίσουν, να τρομοκρατήσουν τους μαθητές στην ουσία, για να μην έρθουν σε επαφή με τις ιδέες και προτάσεις της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Τις προάλλες, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να καλέσουν και την αστυνομία για να «επιβάλει την τάξη». Και όχι μόνον αυτό, αλλά την ίδια τακτική, σχεδόν, ακολουθούν και απέναντι σε εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος (π.χ. τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ) που μόνο αυτοί πηγαίνουν να ενημερώσουν, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, τους μαθητές - εργαζόμενους για εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα.

Αραγε, τέτοιες εντολές έχουν και τις εκτελούν με ιδιαίτερη συνέπεια ή φοβούνται ότι θα πάνε στράφι τα... μαθήματα «προσαρμοστικότητας» και «ευλυγισίας»..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ