Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αύριο η απόφαση για τις ιδιωτικοποιήσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού - Πολιτισμού (ΔΕΤΠΟΛ) του Δήμου Λάρισας, που αντιδρούν στην απόφαση του δημάρχου Χρ. Καφφέ και της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΕΤΠΟΛ, να παραχωρηθούν τα 4 δημοτικά αναψυκτήρια σε ιδιώτες και να κλείσει - πριν τελειώσει καν η "σεζόν" - το ψυχαγωγικό - πολιτιστικό κέντρο "Μύλος 1927".

Το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΤΠΟΛ (το οποίο, από την περασμένη Δευτέρα, έχει κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες) διοργάνωσε χτες το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο "Γαλαξίας", συναυλία διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν τα μουσικά συγκροτήματα "Οψις", "Μπλουζ Τράκερς" και "Μουσικό Συνεργείο". Αντιπροσωπεία των εργαζομένων επισκέφτηκε το δημαρχείο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Καρακάση,απ' τον οποίο ζήτησε - χωρίς, όμως, το αίτημα να γίνει δεκτό - ν' αποσύρει από την ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα της απόφασης για παραχώρηση των αναψυκτηρίων και του κλεισίματος του "Μύλου 1927", ώστε να δοθεί χρόνος στη διοίκηση της ΔΕΤΠΟΛ να σκεφτεί και ν' ανακαλέσει την απόφαση. Επίσης, το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΤΠΟΛ, είχε συνάντηση με τα 3 σωματεία του δήμου και ενημέρωσε συνοικιακά συμβούλια, σε μια προσπάθεια συντονισμού του αγώνα.

Για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί τρίωρη στάση εργασίας στο Δήμο Λάρισας, συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο και το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι εργαζόμενοι του δήμου θα συγκεντρωθούν έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητείται το επίμαχο θέμα.

Με ανακοίνωσή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ,καλεί το δήμαρχο και τη διοίκηση της ΔΕΤΠΟΛ ν' ανακαλέσουν την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση, που κινείται στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων βασικών επιχειρήσεων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ