Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
"Πλάτες" σε σχολάρχη

Οι γονείς του 13ου Γυμνασίου καταγγέλλουν τις προσπάθειες παρεμπόδισης και, τελικά, ματαίωσης της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης οικοπέδου για ανέγερση σχολικού κτιρίου

Φουντώνει η αγανάκτηση μαθητών, καθηγητών και γονιών της εργατοσυνοικίας Ν. Ζωής Περιστερίου, από τον εμπαιγμό που υφίστανται στο θέμα ανέγερσης νέου κτιρίου για το 13ο Γυμνάσιο. Γιατί, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, "η κυβέρνηση, βάζοντας πλάτες στον σχολάρχη "Παπαχαραλάμπους", δεν προχωράει στην απαλλοτρίωση και ανέγερση του νέου διδακτηρίου".

"Το πρόβλημα δεν είναι άλλο, από την ανάγκη να σπουδάσουν οι νέοι, όχι σε αποθήκη - "φωλιά των ποντικών", αλλά σε ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς κάθε κατεύθυνση για τη συνεχή και επίμονη προσπάθεια του ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων "Παπαχαραλάμπους", με τη στήριξη διαφόρων παραγόντων, πολιτικών (επερώτηση Α. Λεντάκη στη Βουλή, 3/11/1995) και εκκλησιαστικών (επιστολή μητροπολίτη Περιστερίου προς τον υπουργό Παιδείας, 8/3/1995), αλλά και με δημοσιεύματα στον Τύπο ("Ελευθεροτυπία", 10/1/1996), να παρεμποδιστεί και, τελικά, να ματαιωθεί η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, για την ανέγερση σχολικού κτιρίου από τον ΟΣΚ, ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου 1618 του Δήμου Περιστερίου. Στο χώρο αυτό στεγάζονται σε παλαιά μισθωμένα κτίρια το 13ο Γυμνάσιο και από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια "Παπαχαραλάμπους" μόνο το Γυμνάσιο - Λύκειο", καταγγέλλουν οι γονείς.

"Με κατάπληξη και απορία, παρακολουθούμε να χαρακτηρίζεται μεν η πρόθεση ανέγερσης από τον ΟΣΚ σύγχρονου διδακτηρίου για τη στέγαση ενός δημοσίου Γυμνασίου ως "κατάχρηση της κρατικής εξουσίας" και ως αιτία "δημιουργίας μεγάλης κοινωνικής αναταραχής" (στην επερώτηση του Α. Λεντάκη), η δε μεταφορά σε άλλο χώρο ενός πολυσυλλεκτικού ιδιωτικού Γυμνασίου - Λυκείου με έξι συνολικά τμήματα μαθητών, ως "εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα για το Περιστέρι" (επιστολή μητροπολίτη)!", τονίζουν και συνεχίζουν: "Ολα αυτά προέρχονται από παράγοντες, που θα έπρεπε να θεωρούν εαυτούς ταγμένους στην υπηρεσία των ευρύτερων δικαίων και νομίμων κοινωνικών συμφερόντων και όχι στη στήριξη προνομιούχων οικονομικών ομάδων πολιτών και ιδιωτικών επιχειρησιακών συμφερόντων".

Ο Δήμος Περιστερίου, με απόφασή του, ζητάει την αναγκαστική απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου και την άμεση ανέγερση δημοσίου σχολείου, ενώ τονίζει: "Η κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, σύντομα θα αναμετρηθεί με τη λαϊκή οργή και τον ενωμένο αγώνα του περιστεριώτικου λαού. Ο χώρος ανήκει στο λαό και στις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών του. Κανένας σχολάρχης, πολύ περισσότερο η κυβέρνηση, δεν μπορεί να "κάνει στραβά μάτια"".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ