Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Θα πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια"!

Αποφασισμένοι οι αγρότες της χώρας μας, δηλώνουν ότι οι αγώνες δε θα σταματήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Αγρότες από όλες τις περιοχές της χώρας, από το Αγρίνιο, τον Εβρο, την Καρδίτσα, τον Πύργο, την Πρέβεζα εξαπέλυσαν χτες, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, το δικό τους "κατηγορώ", ενάντια σε όσους έχουν συμβάλει με τις αποφάσεις τους στη σημερινή εξαθλίωσή τους. Οι αγρότες με τα κουρασμένα πρόσωπα και τα ροζιασμένα χέρια δεν περιορίστηκαν μόνο στο να καταλογίσουν ευθύνες ή στο να περιγράψουν την άσχημη για αυτούς κατάσταση. Με τα λόγια τους, τη συμμετοχή τους στη χτεσινή κινητοποίηση έδειξαν ότι γνωρίζουν πως αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με τους αγώνες τους.

"Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας κόντρα στην πολιτική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της ΓΚΑΤΤ, που ξεριζώνουν τους αγρότες του νομού μας απ' τα σπίτια τους", είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δημητρουλής,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Ενωσης Αγρινίου.

Στο ίδιο πνεύμα, η Σοφία Αναγνωστοπούλου,αγρότισσα από την Παραβόλα Αγρινίου: "Ηρθα να ζητήσω το ψωμί που μου πήραν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο αδιέξοδο, έχουμε πεθάνει στην κυριολεξία. Ξεκλήρισαν τη νεολαία από την πατρίδα μας, τους έχουν κάνει μετανάστες στις τρεις μεγαλοπόλεις της Ελλάδας. Θα πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια για να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας. Θα σιχαθούν να μας... βλέπουν"!

Ο Γιάννης Βλάχος,που ήρθε από το Ναύπλιο, είπε με αγανάκτηση: "Ζητούμε να αυξηθεί η τιμή του γάλακτος γιατί το 'χουνε ξεφτιλίσει... Εμείς θα αγωνιστούμε και πιστεύουμε ότι θα βγει κάτι, όμως εάν δε βγει, θα προχωρήσουμε και σε άλλες κινητοποιήσεις".

Από τον ακριτικό Εβρο ήρθε ο Γιώργος Μαργιαζόγλου: "Ηρθαμε στην Αθήνα με μια ελπίδα, μήπως κερδίσουμε κάτι, μήπως αλλάξει η Συνθήκη του Μάαστριχτ που μας έχει διαλύσει".

Από τη Λάρισα, ο Γιώργος Μπιστολάς δήλωσε με οργή: "Ηρθαμε να διαμαρτυρηθούμε, αλλά δεν περιμένουμε τίποτα. Οι πιο πολλοί από εμάς είναι απογοητευμένοι, έχουν σιχαθεί τα πάντα... ".

Απογοητευμένος ο Διονύσης Τσόγκας,από την Αρτα, τόνισε ότι "το μόνο που περιμένουμε σήμερα είναι να μας πουν να πάμε από εκεί που ήρθαμε. Οι αγώνες μας, όμως, θα συνεχιστούν". Αποφασισμένος έδειχνε, πάντως, ο Γιάννης Ζαχαρόπουλος,από την ορεινή Ολυμπία, που υπογράμμισε: "Θέλουμε να πιστεύουμε όλοι ότι θα γίνει κάτι, αλλιώς κακά μαντάτα τους. Θα συνεχίσουμε πιο δυνατά. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, έτσι και αλλιώς ξοφλημένοι είμαστε...".

Ο Στέφανος Κολοβός,από τα Τρίκαλα, έλεγε: "Πολλά περιμένουμε να κερδίσουμε με τους αγώνες μας, αλλά βλέπω την αδιαφορία των υπουργών και των κυβερνώντων που είναι μεγάλη. Δε μας καταλαβαίνουν καθόλου, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες που είναι η μόνη λύση".

Ο Βαγγέλης Τσαλντάς,από την Πρέβεζα, τόνισε πως "πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα εκεί στις Βρυξέλλες που παίρνονται οι αποφάσεις, ότι εδώ αυτά τα πράγματα δε θα περάσουν έτσι. Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, γιατί ξεκληριστήκαμε".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ