Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΝΩΜΗ - ΒΑΣΙΛΙΚΑ
Πνίγονται από τα λύματα

Χωρίς αποχετευτικό δίκτυο παραμένει η Επανωμή, με συνέπεια τα βοθρολύματα να χύνονται στα χωράφια! Ο υδροβιότοπος της περιοχής, ένας από τους σημαντικότερους της χώρας μας, ουσιαστικά είναι απροστάτευτος και κινδυνεύει να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Κι ενώ με βάση την απογραφή του 1991 ο πληθυσμός είναι μόλις 5.500, στην πραγματικότητα αυτός φθάνει το καλοκαίρι τις 150.000 και έτσι δημιουργούνται ανάγκες που είναι αδύνατο να καλύψουν τα κονδύλια που δίνονται με βάση τον πληθυσμό της απογραφής.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν από τον δήμαρχο Επανωμής Απόστολο Οικονομίδη,σε συνάντηση που είχε με κλιμάκιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" με επικεφαλής τον νομαρχιακό σύμβουλο, Μιχάλη Σπυριδάκη,που επισκέφθηκε την Επανωμή και τα Βασιλικά. Στη συνάντηση οι παριστάμενοι πρόεδροι του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του Συλλόγου Ακτημόνων Επανωμής τόνισαν, επίσης, ότι τα προβλήματα των αγροτών οξύνονται, καθώς οι τιμές των προϊόντων τους πέφτουν και το κόστος ανεβαίνει. Οι ακτήμονες ζητούν τη διανομή των 2.500 στρεμμάτων της Μονής Αγίας Αναστασίας.

Η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή των Βασιλικών. Οπως είπαν οι εκπρόσωποι φορέων της Κοινότητας Βασιλικών, μια βιομηχανία επεξεργασίας ψαριών ("Αιγαίον ΕΠΕ") προκαλεί σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον, μολύνονται τα υπόγεια νερά, αλλά και σε ένα τμήμα της κοινότητας διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι και το πόσιμο νερό είναι ακατάλληλο. Οι κάτοικοι απαιτούν να σταματήσει η διοχέτευση λυμάτων στα ρέματα, τόσο από την παραπάνω βιομηχανία, όσο και από τη χοιροτροφική μονάδα Φαρίνη.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης αναφέρθηκε στη συσσώρευση πολλών και μεγάλων προβλημάτων ως αποτέλεσμα της έλλειψης ενός συνολικού σχεδίου ανάπτυξης του νομού. Διαβεβαίωσε ότι η παράταξη θα φέρει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και τις επιτροπές τα παραπάνω προβλήματα και θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να δοθούν λύσεις. Τόνισε, όμως, ότι βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι οι αγώνες και η πίεση από τους ίδιους τους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ