Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται το μαρτύριο στον Κηφισό

Μπλοκαρισμένοι ήταν και χτες όλοι οι παρακαμπτήριοι δρόμοι, μετά τον αποκλεισμό του κόμβου Δυρραχίου

Απαγορευμένη λέξη είναι για χιλιάδες οδηγούς ο "Κηφισός" από την περασμένη Παρασκευή, μετά τον αποκλεισμό του κόμβου Δυρραχίου - Κηφισού - Κωνσταντινουπόλεως για την κατασκευή νέων γεφυρών στην περιοχή από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα αποτελέσματα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του υπουργείου ήταν βασανιστικά για τους οδηγούς, οι οποίοι προσπαθούν να αποφεύγουν, όσο το δυνατόν, τα δρομολόγια προς τις δυτικές συνοικίες.

Οι κάτοικοι, όμως, των περιοχών που είναι αναγκασμένοι να κάνουν τη διαδρομή από και προς το κέντρο δύο φορές τη μέρα και οι έμποροι και βιοτέχνες της περιοχής βρίσκονται, στην κυριολεξία, αποκλεισμένοι, βιώνοντας το δικό τους μαρτύριο. "Ο περιστεριώτικος λαός στην κυριολεξία βασανίζεται. Το πρόβλημα πλέον είναι μεγάλο και για τους εμποροβιοτέχνες, οι οποίοι βρίσκονται αποκλεισμένοι από την υπόλοιπη Αθήνα", επισημαίνει στο "Ρ" η δημοτική σύμβουλος Περιστερίου της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΔΑΣΠ) Ρ. Σοφού."Στην περιοχή, συνεχίζει, υπήρχε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα και πριν το κλείσιμο της γέφυρας Ροσινιόλ. Κι αυτό γιατί σε κεντρικούς, αλλά και μικρότερους δρόμους υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία", καταλήγει.

Μπλοκαρισμένες ήταν και χτες όλες οι παρακαμπτήριες οδοί, μέσω των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία με τη δημιουργία ατέλειωτων ουρών οχημάτων, κυρίως τις ώρες αιχμής. Ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρει και η δημοτική αρχή της πόλης, σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο της ΔΑΣΠ, αφού "ο δήμος γνώριζε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προχωρήσει σ' αυτά τα έργα. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν υπήρχε έγκαιρη παρέμβαση του δήμου".

Αργά χτες το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου θα συνεδρίαζε έκτακτα, προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του κόμβου, έτσι ώστε ο δήμος να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος, για να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η μετακίνηση του κοινού από και προς το Περιστέρι."Από την πλευρά μας, υπογραμμίζει η Ρ. Σοφού, θα ζητήσουμε να γίνουν μια σειρά μονοδρομήσεις, που θα συνοδευτούν με την απαγόρευση της στάθμευσης, όπως στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Λένορμαν, Παπαρηγοπούλου, Υπάτης, Λυσία, Παναγή Τσαλδάρη". Σημειώνεται ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν πρόσθετα διορθωτικά μέτρα, αν διαπιστωθεί ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα συνεχίζονται μετά την παρέλευση του δοκιμαστικού δεκαημέρου των νέων ρυθμίσεων, που λήγει στο τέλος της βδομάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός πόλος στο Περιστέρι(2002-05-08 00:00:00.0)
Για ένα δήμο στην υπηρεσία του λαού(1998-05-05 00:00:00.0)
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Τρεις Γέφυρες(1997-07-10 00:00:00.0)
Δε συναινεί η ΔΑΣΠ(1997-07-09 00:00:00.0)
Ρυθμίσεις εκ των υστέρων ζητά ο Δήμος Περιστερίου(1997-05-08 00:00:00.0)
Προχειρότητες σε βάρος των δυτικών συνοικιών!(1997-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ