Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ραντεβού στην Αβάνα

Μιλούν στο "Ρ" ο Κουβανός Οτο Ριβέρο, η Βιετναμέζα Νάγιεν Τι Βαν και ο Βορειοκορεάτης Μουν Τσολ

"Ραντεβού στην Αβάνα".Αυτός είναι ο επόμενος τόπος συνάντησης όλων των προοδευτικών νέων του κόσμου, που υψώνουν τη φωνή και τη γροθιά τους κόντρα στη Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών. Τον Ιούλη, στο νησί της Επανάστασης, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών 9 χρόνια μετά το προηγούμενο που είχε γίνει στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας.

Για εκεί δόθηκε και το επόμενο "ραντεβού" των 21 κομμουνιστικών και άλλων αριστερών αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν τις εργασίες του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ και όπου όλοι τόνιζαν ότι η εμπειρία αυτή θα τους μείνει αξέχαστη.

Σήμερα μιλούν στον "Ρ" τρεις εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Νεολαιών από χώρες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης με τον ιμπεριαλισμό και διατηρούν το σοσιαλιστικό τους χαρακτήρα. Ο Οτο Ριβέρο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών της Κούβας, η Νάγιεν Τι Βαν, υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικών Νεολαίας Χο - Τσι - Μινχ του Βιετνάμ και ο Μουν Τσολ, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Νεολαίας Κιμ Ιλ Σουνγκ της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας. Παρ' όλες τις διαφορές με τις οποίες αναπτύσσεται ο σοσιαλισμός στις χώρες τους, δηλώνουν από κοινού: Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό θα είναι νικηφόρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ