Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ
Μειώνεται στο 2% αλλά επεκτείνεται η εφαρμογή του

Περισσότερες κατηγορίες επιχειρήσεων θα καταβάλλουν δημοτικό τέλος στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει συντάξει προσχέδιο διάταξης, σύμφωνα με το οποίο το δημοτικό τέλος 5% μειώνεται σε 2% επί των ακαθάριστων εσόδων των επιχειρήσεων (εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων κλπ.), τα προϊόντα των οποίων πωλούνται και καταναλώνονται εντός του καταστήματος ή σε πακέτο. Παράλληλα, επεκτείνεται το τέλος αυτό και σε άλλες επιχειρήσεις, που απασχολούνται κυρίως με τουριστικά είδη.

Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο της διάταξης αναφέρεται πως το δημοτικό τέλος "δύναται να επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου και στις παρακάτω κατηγορίες καταστημάτων: Τουριστικών ειδών, ειδών λαϊκής τέχνης (υφαντά, ξυλόγλυπτα, κεραμικά κλπ.) ενθυμίων και δώρων, ενοικιάσεων σκαφών αναψυχής τοπικού χαρακτήρα, ενοικιάσεων θαλασσίων ποδηλάτων, ιστιοσανίδων κλπ., ενοικιάσεων ειδών για χρήση στην παραλία (π. χ. πολυθρόνες, ομπρέλες κλπ.), ειδών θαλάσσης (μαγιό, αντιηλιακά, φουσκωτά στρώματα, "μπρατσάκια", παιδικά σωσίβια, ψάθες για την παραλία κλπ.), ειδών σπορ, σκι και ορειβασίας (ενοικιάσεις και πωλήσεις) και σχολών εκμάθησης θαλασσίων σπορ (σκι, "μπανάνες", "μπισκότου", ιστιοσανίδας κλπ.)".

Τέλος, όπως δηλώνει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλος,οι νέες ρυθμίσεις δε θα έχουν αναδρομική ισχύ και επομένως "οι υπόχρεοι προς καταβολή του τέλους επιχειρήσεις, με το ισχύον καθεστώς, θα πρέπει νακαταβάλλουν τις οφειλές τους προς τους ΟΤΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ