Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς "ηλεκτρικό" και "πράσινα" σήμερα

Στάσεις εργασίας των εργαζομένων από τις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 8 μ.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας. Χωρίς τρόλεϊ την Παρασκευή από 10 π.μ. - 4 μ.μ.

Χωρίς "ηλεκτρικό σιδηρόδρομο" και "πράσινα" λεωφορεία θα μείνει σήμερα και την ερχόμενη Παρασκευή η Αθήνα για οκτώ ώρες, από τις 5 έως τις 9 π.μ. και από τις 8 μ.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας, καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση "κρυφά και ύπουλα" τις μέρες του Πάσχα, ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών και ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις στο σύνολό τους.

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταγγέλλουν, επίσης, και τη διοίκηση της επιχείρησης για "κατηγορηματική άρνηση στην υπογραφή ΣΣΕ 1997". Η παραπέρα στάση των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ αναμένεται να καθοριστεί αύριο, που έχει οριστεί γενική συνέλευση του κλάδου.

Στο μεταξύ, σε 6ωρη στάση εργασίας 10 π.μ.-4 μ.μ. κατέρχονται μεθαύριο Παρασκευή και οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), προβάλλοντας το ίδιο αίτημα με τους συναδέλφους τους στους ΗΣΑΠ. Η στάση είναι προειδοποιητική και τις ώρες αυτές θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία έχουν κληθεί οι συναρμόδιοι υπουργοί Μεταφορών και Εργασίας, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ και της ΟΥΠΑΕ.

Με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που κήρυξαν την κινητοποίηση, καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε "αιφνιδιαστικά" η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και καταργεί θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ