Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ
Γυρίζουν την πλάτη στη συμβιβασμένη ηγεσία του ΣΑΤΑ

Οι 25.000 επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί Αττικής γυρίζουν την πλάτη στη συνδικαλιστική ηγεσία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), καταγγέλλοντας παράλληλα ότι με τη συμβιβαστική και ενδοτική τακτική που ακολουθεί, έχει "χαντακώσει" τον κλάδο.

Την περιφρόνηση αυτή προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΔΑΚΜΜΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) και του "Ενιαίου Ενωτικού Ψηφοδελτίου" (με επικεφαλής τον Μανώλη Μπαντουράκη), που απαρτίζουν την ηγεσία του ΣΑΤΑ, αλλά και τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕΤ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και των "Νέων Δυνάμεων" (παραφυάδα της ΝΔ), εξέφρασε η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ταξί, με την αποχή της από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του κλάδου. Σε σύνολο 14.000 μελών του ΣΑΤΑ, στην προχτεσινή συνέλευση, που έγινε στο θέατρο "Περοκέ", "παρών" έδωσαν, μόλις 210 ιδιοκτήτες ταξί!

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω συνδικαλιστικών παρατάξεων μετέτρεψαν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση σε "κοκορομαχία", μακράν από τα καυτά και σοβαρά προβλήματα του κλάδου. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, πολλές φορές προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων, οι οποίοι περίμεναν ν' ακούσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, αδιαφορώντας για τις συνδικαλιστικές κόντρες άνευ ουσίας. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που προέτρεπαν τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας του ΣΑΤΑ "να πάνε σπίτι τους, επειδή έχουν αποτύχει".

Επί της ουσίας, για τα προβλήματα του κλάδου και το πώς θα βγει από το σημερινό αδιέξοδο, μίλησαν μόνο οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας (ΕΠΣ - υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) Αντ. Πυλαρινός και Μάριος Βαρσαμής,μέλη του ΔΣ του ΣΑΤΑ. Επισήμαναν τις σημαντικές ευθύνες που έχει η πλειοψηφία του συνδικάτου για την απογοήτευση και την αδράνεια των ιδιοκτητών ταξί και φυσικά, για το σημερινό αδιέξοδο που βρίσκεται ο κλάδος. Επίσης, αναφέρθηκαν σε ένα προς ένα στα προβλήματα και διατύπωσαν τις προτάσεις της παράταξης για την επίλυσή τους.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, η Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία, συγκαλεί ανοιχτή σύσκεψη, στις 11 π.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών (οδός Ιωαννίνων 6, Σεπόλια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ