Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση εργαζομένων στους δήμους σήμερα

Για τη μονιμοποίηση των περίπου 8.000 έκτακτων δημοτικών υπαλλήλων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα στις 11 π.μ. εργαζόμενοι στους δήμους θα δηλώσουν την αντίδρασή τους σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας που τους αφορούν, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε χτες στη Βουλή.

Εργαζόμενοι σε δήμους, οι οποίοι με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων τους, θα πραγματοποιήσουν σήμερα δίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη 1μ.μ. ζητάνε μέσα από το νομοσχέδιο τη μονιμοποίηση των περίπου 8.000 έκτακτων δημοτικών υπαλλήλων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων και των νομικών προσώπων αυτών και οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1996. Ακόμα επαναλαμβάνουν τα αιτήματα για προσλήψεις μονίμου προσωπικού μέσα από τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων και να γίνονται αυτές με διαφανείς διαδικασίες.

Η αντίδραση των εργαζομένων, με το νομοσχέδιο έχει να κάνει με την προσθήκη άρθρου, που έγινε σ' αυτό από τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο, με το οποίο μονιμοποιούνται εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1994. Ετσι, όμως, δε γίνεται ξεκάθαρο, αν θα γίνει η μονιμοποίηση όλων των έκτακτων δημοτικών υπαλλήλων ή απλώς οι εργαζόμενοι, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου (αορίστου χρόνου) θα γίνουν μόνιμοι. Με αποτέλεσμα, αν αποφασιστεί αυτό, να διατηρηθεί το καθεστώς των εκτάκτων εργαζόμενων στους δήμους που κρατούνται σε εργασιακή ομηρία από τις δημοτικές αρχές.

Τα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Ζεφυρίου και Ανω Λιοσίων - Πετρούπολης - Καματερού σε ανακοινώσεις τους τονίζουν ότι η έλλειψη προσωπικού στους δήμους έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και ότι είναι ανάγκη να καλυφθεί, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ