Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ιδιώτες η δημόσια διοίκηση

Επιτυχία σημείωσε η τετράωρη στάση των εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο Περί Οργάνωσης, Διοίκησης και Στελέχωσης της Περιφέρειας

Πάνω από 50% των εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ συμμετείχαν πανελλαδικά χτες στην τετράωρη στάση εργασίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία τους διαμαρτυρόμενη για τις αρνητικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την Οργάνωση - Διοίκηση - Στελέχωση της Περιφέρειας, που συζητιέται στη Βουλή.

Οπως τόνισαν οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας σε συνέντευξη Τύπου, το νομοσχέδιο προβλέπει τη μετάταξη υπαλλήλων του υπουργείου στην Περιφέρεια, χωρίς να έχουν εκχωρηθεί αντίστοιχες αρμοδιότητες σ' αυτήν και χωρίς να θεσπίζονται ασφαλιστικές δικλείδες για τα δικαιώματα των εργαζομένων (μισθολογικά, ασφαλιστικά κλπ.).

Επίσης, τόνισαν ότι σκοπός της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο αυτό - τουλάχιστον όσον αφορά το ΥΠΕΧΩΔΕ - είναι η αποψίλωση της δημόσιας διοίκησης από στελέχη και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό, μέσω των συμβούλων διαχείρισης και των ανωνύμων εταιριών, εξυπηρετώντας συμφέροντα ξένων χωρών. Κι αυτό αν και τα παραδείγματα από την εκχώρηση αυτή ως τώρα (μετρό, Εγνατία, Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Κτηματολόγιο) αποδεικνύει ότι δεν έχει αποβεί υπέρ της οικονομικότητας και της ταχύτητας εκτέλεσης των έργων.

Τέλος, ζήτησαν την αναστολή των διατάξεων του νομοσχεδίου που αφορούν στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσβάλλοντας τη συνταγματικότητα του νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ