Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό Τρικάλων

Να κηρυχτεί πλημμυροπαθής η περιοχή Φαρκαδώνας, Κεραμιδίου, Ζάρκου, Πηνειάδας, Νομής, Μεγάλων Καλυβίων, Γλίνου και Σερβωτών, που πλημμυρίζει συνεχώς λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων στο Ν. Τρικάλων και γενικότερα στη Δ. Θεσσαλία, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Τρικάλων του Κόμματος Αχιλλέας Κανταρτζής.

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί σαν ζώνη ανάσχεσης των νερών του Πηνειού και, όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση του κομμουνιστή βουλευτή, οι πλημμύρες είναι επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο, αφού, παρά τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων, έργα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά δε γίνονται. Οι δικαιολογίες ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες περιβαλλοντικές μελέτες για ορισμένα έργα ή ότι δεν έχει γίνει αναδασμός σε ορισμένες περιοχές δεν ευσταθούν. Εάν υπήρχε πολιτική βούληση από την κυβέρνηση θα βρίσκονταν οι αναγκαίοι πόροι και θα επιταχύνονταν οι διαδικασίες, ώστε να έχει λυθεί το πρόβλημα, τονίζει στην Ερώτησή του ο κομμουνιστής βουλευτής.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι χιλιάδες αγρότες της περιοχής να ζουν με την αβεβαιότητα και το φόβο, να υφίστανται ανυπολόγιστες ζημιές και να βρίσκονται σε απόγνωση. Για το λόγο αυτό ο βουλευτής του ΚΚΕ καλεί τους αρμόδιους υπουργούς Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ να καλύψουν τη ζημιά κατά 100% - ιδιαίτερα τα έξοδα επανασποράς των ανοιξιάτικων καλλιεργειών - και να προγραμματίσουν και επισπεύσουν τα αντιπλημμυρικά - αποστραγγιστικά έργα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ