Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτοκίνητο με καύσιμο... τον ήλιο

Ο ήλιος κίνησε χτες ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην πρώτη του βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, σηματοδοτώντας έτσι το ξεκίνημα της εποχής των οχημάτων που δε θα εκπέμπουν καυσαέρια και θα εξοικονομούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Το χτεσινό πείραμα της οικολογικής οργάνωσης "Γκρινπίς" στην πλατεία Συντάγματος, απέδειξε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια μπορούν να βρουν εφαρμογή στο άμεσο μέλλον, ξεκινώντας από τις αστικές συγκοινωνίες και τα οχήματα του δημοσίου.

Βέβαια, το χτεσινό πείραμα της Οργάνωσης, να κινήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη βοήθεια ηλιακής ενέργειας, δύσκολα θα βρει εφαρμογή, αφού οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρίες πετρελαιοειδών έχουν διαφορετική γνώμη. "Τα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών θεωρούνται από πολλούς ως η λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μεγαλουπόλεις", τόνισε ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της "Γκρίνπις", Ηλ. Ευθυμιόπουλος.Ωστόσο, επισήμανε το γεγονός ότι πηγή ενέργειας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι ο ήλιος, αφού η ενέργεια που καταναλώνουν σήμερα προέρχεται από ρυπογόνους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. "Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αποτελούν οχήματα μηδενικής ρύπανσης με την προϋπόθεση ότι η ενέργεια που θα χρησιμοποιούν θα παρέχεται από καθαρές πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή", κατέληξε ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης.

"Η ηλιακή γεννήτρια της "Γκρίνπις", που τροφοδότησε χτες με ενέργεια που παρήχθη από τον ήλιο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, απέδειξε ότι η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για το περιβάλλον", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ