Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα νόθα διοίκηση στην ΟΑΣ Αχα'ϊας!

Αγροτικά στελέχη των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΚΚΙ μοίρασαν τους συμβούλους στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Οι αντιπρόσωποι της παράταξης ΛΑΕ (υποστηρίζεται από το ΚΚΕ) κατάγγειλαν τη νοθεία και αποχώρησαν

ΠΑΣΚΕ "πάσαρε" και ΠΑΣΚΕ - ΔΗΚΚΙ... "άρπαξαν" στο συνέδριο - μαϊμού της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαϊας, που πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Το "συνέδριο" αποτελούσαν οι ίδιοι δοτοί "αντιπρόσωποι" που κατέχουν τις σφραγίδες πολλών αγροτικών συλλόγων. Οι "αντιπρόσωποι" της ΠΑΣΚΕ αρνήθηκαν πρόταση των αγροτιστών της παράταξης που υποστηρίζει το ΚΚΕ για αντιπροσωπευτική διαπαραταξιακή διοίκηση της Ομοσπονδίας, με μόνο καθήκον να διενεργήσει γνήσιο αντιπροσωπευτικό συνέδριο. Την πρόταση αυτή υποστήριξαν αρχικά και οι αγροτιστές που πρόσκεινται στο ΔΗΚΚΙ, αλλά, στη συνέχεια, υπαναχώρησαν, εκτιμώντας προφανώς πως θα έχουν μεγαλύτερα κομματικά οφέλη από αυτό το "συνέδριο". Ετσι, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισαν και έκαναν εκλογές που ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Η παράταξη της Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας (που στηρίζει το ΚΚΕ) αποχώρησε, καταγγέλλοντας τις άθλιες μεθοδεύσεις.

Στις "εκλογές", σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Ομοσπονδία, ψήφισαν μόλις 41 αντιπρόσωποι που "εκπροσωπούσαν" 1.860 μέλη, ενώ οι αγροτικοί σύλλογοι στο νομό υπερβαίνουν τους 200! Ετσι, με ενιαίο ψηφοδέλτιο εξέλεξαν 15μελές ΔΣ από 10 αγροτιστές της ΠΑΣΚΕ και 5 του ΔΗΚΚΙ!

Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών αγροτοπατέρων και "το συνέδριο - παρωδία που πραγματοποίησε η νόθα διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Αχαϊας. Μέσα από συνοπτικές διαδικασίες και μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των αγροτών, οι αγροτιστές του ΠΑΣΟΚ, με τη συνεργασία εκείνων του ΔΗΚΚΙ, προχώρησαν ουσιαστικά στο διορισμό νέας νόθας διοίκησης, επιδιώκοντας να ποδηγετήσουν το αγροτικό κίνημα στην περιοχή, επισημαίνεται. Διέξοδος από αυτή την κατάσταση, όπως προτείνουν οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ (ΚΚΕ), μπορεί να υπάρξει μόνο με το διορισμό προσωρινής διοίκησης απ' όλες τις παρατάξεις για να γίνει γνήσιο αντιπροσωπευτικό συνέδριο στην Ομοσπονδία, όπως αποδέχτηκε στην αρχή και το ΔΗΚΚΙ.

Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να απομονώσουν τη νόθα διοίκηση και να αγωνιστούν κατά της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

Νέες δίκες αγροτών

Σήμερα το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου παίζεται η δεύτερη πράξη της επιχείρησης δίωξης των αγροτών που συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις με την προσαγωγή 40 αγροτών σε δίκη. Οι 20 από αυτούς κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995 ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη.

Επίσης, στα πλαίσια της επιχείρησης ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων, σήμερα καλούνται από τις διωκτικές αρχές να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη '96 42 αγρότες από την περιοχή Ορχομενού Βοιωτίας, ενώ εκατοντάδες ακόμα αγρότες σ' όλες της περιοχές της χώρας παραπέμπονται να δικαστούν σε αλλεπάλληλες δίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ