Τετάρτη 7 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα πει "όχι" η κυβέρνηση στην αμερικανική πρεσβεία;
  • Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν έχει απαντήσει στο προκλητικό αίτημά της για επέκταση των εγκαταστάσεων σε κοινόχρηστο χώρο
  • Και 2η Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Στρατής Κόρακας

Το ίδιο ερώτημα, αν δηλαδή η κυβέρνηση σκοπεύει να ικανοποιήσει το προκλητικό αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία ζητά να της παραχωρηθεί χώρος έκτασης 18.470 τετραγωνικών μέτρων πίσω από το υπάρχον κτίριο, απευθύνει - με Επίκαιρη Ερώτησή του - στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα κατατέθηκε, στις 16 του Απρίλη, ξανά Ερώτηση και Επίκαιρη Ερώτηση από τους βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Αυδή, Ορ. Κολοζώφ και Στρ. Κόρακα.

Το θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Ποντίκι", στις 10 Απρίλη 1997, όπου τονιζόταν πως η αμερικανική πρεσβεία ζήτησε με έγγραφό της από το ΥΠΕΧΩΔΕ το συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ προβλέπεται να γίνει χώρος πρασίνου, προκειμένου να κατασκευάσει κτίσμα 3.700 τετραγωνικών μέτρων, υπαίθριο πάρκινγκ και γήπεδο άθλησης του προσωπικού φύλαξης της πρεσβείας! Μάλιστα, η αίτηση επικαλείται κυρίως λόγους ασφαλείας της πρεσβείας, αλλά περιέχει και τους καταφανώς αβάσιμους και προσβλητικούς ισχυρισμούς ότι με τα έργα που σχεδιάζει θα αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή...

Πάντως, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ φαίνεται να έχει περιέλθει σε αμηχανία μετά από το αίτημα της πρεσβείας, αφού, παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου μιλά με σαφήνεια για "δημιουργία χώρου κοινόχρηστου πρασίνου της τάξεως των 10.000 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης και απόδοση στην πρεσβεία μικρού τμήματος του οικοδομικού τετραγώνου", μέχρι τώρα δεν υπάρχει άρνηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο συγκεκριμένο αίτημα!

"Η οικοδόμηση μεγάλου τμήματος του χώρου και η χρήση του υπολοίπου για ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και εγκαταστάσεις στρατοπέδευσης των πεζοναυτών της πρεσβείας, ανατρέπει τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δημιουργία χώρου κοινόχρηστου πρασίνου, καταδικάζει την περιοχή σε οριστική υποβάθμιση και ματαιώνει τις ελπίδες για την αναπλήρωση του χώρου πρασίνου που καταστρέφουν ή υποβαθμίζουν διάφοροι επίσημοι καταπατητές και "αναγκαστικοί ευεργέτες", όπως ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής του κ. Λαμπράκη", επισημαίνει ο Στρατής Κόρακας, στη 2η Επίκαιρη Ερώτηση.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως οι λόγοι ασφαλείας που επικαλείται η πρεσβεία των ΗΠΑ αποτελούν απλό πρόσχημα, για να καλυφθεί η προοδευτική παραχώρηση προνομιακού οικοπέδου για τις ανάγκες των βοηθητικών εγκαταστάσεων της πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ