- Τη διάνοιξη, κατασκευή και ανακατασκευή πολλών δρόμων που βρίσκονται κοντά στον κόμβο Δυρραχίου - Κηφισού, που παραμένει κλειστός από την περασμένη Παρασκευή για την κατασκευή δύο νέων γεφυρών στην... - 1997-05-08 00:00:00.0"/> - Τη διάνοιξη, κατασκευή και ανακατασκευή πολλών δρόμων που βρίσκονται κοντά στον κόμβο Δυρραχίου - Κηφισού, που παραμένει κλειστός από την περασμένη Παρασκευή για την κατασκευή δύο νέων γεφυρών στην... - 1997-05-08 00:00:00.0" /> Ρυθμίσεις εκ των υστέρων ζητά ο Δήμος Περιστερίου | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ - ΚΗΦΙΣΟΥ
Ρυθμίσεις εκ των υστέρων ζητά ο Δήμος Περιστερίου
  • Εργα διάνοιξης παρακαμπτήριων δρόμων και επίσπευση των εργασιών από 15 σε 10 μήνες ζητά απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ
  • Συνυπεύθυνη και η δημοτική αρχή για την κατάσταση, επισημαίνει η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου". Μπορούσε να ζητήσει τα απαραίτητα έργα πριν δώσει το χώρο για την εγκατάσταση του εργοταξίου

Τη διάνοιξη, κατασκευή και ανακατασκευή πολλών δρόμων που βρίσκονται κοντά στον κόμβο Δυρραχίου - Κηφισού, που παραμένει κλειστός από την περασμένη Παρασκευή για την κατασκευή δύο νέων γεφυρών στην περιοχή, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου από το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να δοθεί τέλος στην "οδύσσεια" χιλιάδων οδηγών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο φέρεται αποφασισμένο να πάρει μια σειρά μέτρων, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δήμου Περιστερίου, αναγνωρίζοντας έτσι την ανεπάρκεια και την προχειρότητα της μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που ταλαιπωρεί ακόμα όσους κινούνται από και προς τις δυτικές συνοικίες. Γεγονός που αποδεικνύουν και οι διαβεβαιώσεις του μηχανικού που επιβλέπει το έργο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά τη διάρκεια του προχτεσινού έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν μία σειρά διανοίξεων σε παρακαμπτήριους δρόμους, κατόπιν των υποδείξεων του δήμου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής του Περιστερίου προβλέπει:

- Την επίσπευση ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής των δύο γεφυρών από 15 μήνες που προβλέπει το υπουργείο σε 10 ή ακόμα και 8 μήνες.

- Την υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων στις παρακαμπτήριες οδούς μέσω των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία. Τα έργα διάνοιξης, κατασκευής και ανακατασκευής πρέπει να ξεκινήσουν με προτεραιότητα στις οδούς: Παπαρρηγοπούλου, Γονατά, Υπάτης, Λυσία, Λαέρτου, Λένορμαν, Λευκωσίας, Λεύκτρων, Σπερχειάδος, Ιτέας, Λασάνη, Φιλικών, Σοφοκλή Βενιζέλου, Θεσπιέων, Λεβέντη, Λασκαράτου, Φριξή και Σικυώνος.

- Την ενίσχυση της δύναμης της Τροχαίας για να μη σταθμεύουν τα αυτοκίνητα στους παραπάνω δρόμους.

- Τη σταδιακή εκτέλεση των έργων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί.

Φέρει ευθύνη και η δημοτική αρχή

"Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του θέματος και περιμένουμε τις επόμενες μέρες το ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στις διανοίξεις, κατασκευές και ανακατασκευές δρόμων για να διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία", δήλωσε στο "Ρ" ο δήμαρχος Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλος.Ομως, ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

"Ο δήμος είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, αφού πριν από ενάμιση χρόνο παραχώρησε χώρο στο ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να εγκατασταθεί το εργοτάξιο της εταιρίας που επρόκειτο να εκτελέσει το έργο. Θα μπορούσε να μην είχε παραχωρηθεί χώρος και να ζητούσε τότε η δημοτική αρχή να γίνουν όλα αυτά τα έργα που ζητά τώρα ως απαραίτητη προϋπόθεση", τονίζει ο Ν. Αρβανίτης,επικεφαλής της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Περιστερίου" (ΔΑΣΠ). Επισημαίνοντας μάλιστα ότι η ΔΑΣΠ είχε τότε καταψηφίσει την απόφαση για παραχώρηση του χώρου, ακριβώς γι' αυτόν το λόγο.

Στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου η ΔΑΣΠ - που ψήφισε με επιφυλάξεις την απόφαση - πρότεινε: Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία όπως ήταν, πριν κλείσει ο κόμβος. Ταυτόχρονα, να ξεκινήσουν εργασίες διάνοιξης, κατασκευής, ανακατασκευής και μονοδρόμησης αρκετών δρόμων στην περιοχή. Αφού γίνουν όλα αυτά, τότε να ξεκινήσουν τα έργα στην περιοχή.

"Το ΥΠΕΧΩΔΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν το ενδιαφέρει η ταλαιπωρία των πολιτών, το χάσιμο δεκάδων εργατοωρών και η ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά τα συμφέροντα των εργοληπτών και των εργολάβων. Φοβόμαστε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον μετά από 2 χρόνια, αφού τα πανωπροίκια που ζητούν οι εργολάβοι τείνουν να γίνουν θεσμός", επισημαίνει ο Ν. Αρβανίτης. Ωστόσο, καταλήγει, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι διανοίξεις των δρόμων έπρεπε να έχουν γίνει ανεξάρτητα από αυτό το έργο, αφού το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Περιστέρι ήταν μεγάλο και πριν το κλείσιμο του κόμβου Δυρραχίου - Κηφισού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ