Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Δεν πάει άλλο!

Μάστιγα η αύξηση της εγκληματικότητας

Την αστυνόμευση της περιοχής και την προστασία των πολιτών ζήτησαν χτες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο, ο δήμαρχος Ζεφυρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζικοί φορείς και κάτοικοι του Δήμου Ζεφυρίου, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Με υπόμνημά τους, αλλά και προφορικά, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό, αιρετοί, φορείς και κάτοικοι, εξήγησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας στην πόλη τους, που τον τελευταίο καιρό έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Στο υπόμνημα σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι πολλά σπίτια της περιοχής, δίπλα μάλιστα σε σχολεία, έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών. Σημειώνεται, ακόμη, ότι πολλά ανήλικα παιδιά οδηγούν επικίνδυνα ενώ η τρομοκρατία στους κατοίκους και οι ξυλοδαρμοί γυναικών από διακινητές ναρκωτικών είναι καθημερινό φαινόμενο. Τέλος, αναφέρεται ότι σοβαρή πληγή για το δήμο είναι και η αυθαίρετη δόμηση, με στήσιμο παραγκών σε ιδιόκτητα οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους από ομάδες διερχόμενων Τσιγγάνων.

Δήμος, κάτοικοι και φορείς ζήτησαν από τον υπουργό να επανέλθει το αστυνομικό τμήμα στο Ζεφύρι - το οποίο καταργήθηκε λόγω του Πολυδύναμου που στήθηκε στο Μενίδι. Να εξασφαλιστεί καθημερινή και τακτική τροχαία παρακολούθηση. Να οργανωθούν "μπλόκα" σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, που θα οδηγήσουν - όπως τονίζεται και στο υπόμνημα - "σε χρήσιμα συμπεράσματα τις αστυνομικές αρχές". Ο υπουργός από την πλευρά του υποσχέθηκε την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή για να σταματήσει η διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με το ΥΠΕΧΩΔΕ για τα ζητήματα της αυθαίρετης δόμησης. Δήλωσε ακόμη πως θα συγκαλέσει κοινή σύσκεψη της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και των δήμων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα για να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης. Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει την επανασύσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου, καθώς όπως είπε τα πολυδύναμα δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ