Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Κατέρρευσε οροφή κτιρίου!

Την εγκατάλειψη και υποχρηματοδότηση του ιδρύματος καταγγέλλει η ΝΟ Κέρκυρας της ΚΝΕ

Ως αποκορύφωμα της εγκατάλειψης και της υποχρηματοδότησης του Ιονίου Πανεπιστημίου ήρθε την περασμένη βδομάδα η κατάρρευση μέρους της οροφής του κτιρίου "Φοίνικας", όπου στεγάζεται το Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Αν δεν είχαν σταματήσει τα μαθήματα για τις διακοπές του Πάσχα, το γεγονός αυτό θα μπορούσε να κοστίσει και ανθρώπινα θύματα...

Οπως επισημαίνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Κέρκυρας της ΚΝΕ, και τα υπόλοιπα τμήματα του πανεπιστημίου δε βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Ξένων Γλωσσών βρίσκεται σε κτίριο με περιορισμένη χωρητικότητα επειδή κινδυνεύουν να καταρρεύσουν τα πατώματα. Το Τμήμα Αρχειονομίας "βολεύεται" σε κάποιες αίθουσες αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο έξωσης. Το Τμήμα Ιστορίας, για να καλύψει τις ανάγκες του, στεγάζεται σε κτίριο μέσης εκπαίδευσης.

Η ΝΟ Κέρκυρας της ΚΝΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκατάλειψη και αδιαφορία των μέχρι τώρα κυβερνήσεων στο θέμα του Ιονίου Πανεπιστημίου. "Η συνεχής και δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών, η τακτική του 7.2% επί του προϋπολογισμού στο θέμα της εκπαίδευσης έχουν αφήσει ένα Ιόνιο Πανεπιστήμιο εγκαταλειμμένο στη μοίρα του".

Απέναντι σε αυτή τη συνειδητή πολιτική εγκατάλειψης, η ΝΟ Κέρκυρας της ΚΝΕ προτείνει το δρόμο του κοινού αγώνα. "Οι εκπαιδευτικοί και το λαϊκό κίνημα της Κέρκυρας πρέπει να ξεσηκωθούν, διεκδικώντας διαφορετική πορεία στην εκπαίδευση των λαϊκών στρωμάτων, μια διαφορετική πορεία στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση των λαϊκών αναγκών, μια διαφορετική πορεία για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο", υπογραμμίζει. Και καταλήγει: "Λύση υπάρχει και δεν είναι άλλη από το Παλαιό Φρούριο (για το οποίο υπάρχει επίσημο παραχωρητήριο), και χρήματα υπάρχουν και δεν είναι άλλα από τα δισ. που δίνονται για πολεμικούς εξοπλισμούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ