Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταρχικός κατήφορος

Ξανά σήμερα σε δίκη ο Ν. Χριστάνης για τη συμμετοχή του στις καταλήψεις 1992-93 στη Θεσσαλονίκη. Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης επισημαίνει το ΚΣ της ΚΝΕ

Το γνωστό πια σκηνικό του κυβερνητικού αυταρχισμού ξεδιπλώνεται και πάλι σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τη δίκη του Νίκου Χριστάνη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, για τη συμμετοχή του στις καταλήψεις του 1992-93, στο συγκρότημα σχολών "Ευκλείδη". Ο Ν. Χριστάνης ξανακαλείται σήμερα σε δίκη με την κατηγορία της "διατάραξης οικιακής ειρήνης" και "επειδή παρέμεινε παράνομα" στο χώρο του "Ευκλείδη", "εμποδίζοντας το διευθυντή και τους μαθητές να κάνουν μάθημα".

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, τονίζοντας: "Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, που εκφράστηκε με τη βιομηχανία των δικών απέναντι σε αγωνιστές αγρότες, τα ΜΑΤ και τη βία στους καθηγητές, στους οικοδόμους, τους εργάτες της ΣΟΦΤΕΞ, συμπληρώνεται με τη δίκη στελέχους της ΚΝΕ για τη συμμετοχή του σε μαθητικές κινητοποιήσεις.

Το Μάαστριχτ και η "Λευκή Βίβλος" για την Παιδεία προβλέπουν ξεπούλημα της όποιας Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, προβλέπει υπερκέρδη για τους σχολάρχες, υποβάθμιση για τα Λύκεια και ιδιαίτερα για τα νυχτερινά. Οποιος αντιστέκεται σ' αυτή την πολιτική πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά, αυτό θέλει να πει η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του κ. Σημίτη", τονίζεται στην ανακοίνωση.

"Είναι βαθιά γελασμένοι. Το λαϊκό κίνημα, που βγήκε έντονα αυτό το διάστημα στο προσκήνιο, θα ανατρέψει τις επιχειρήσεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Η νεολαία θα δώσει τη δική της απάντηση, θα βάλει φραγμό στην προσπάθεια φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής. Θα ξετυλιχτεί η Νεανική Αντεπίθεση, με στόχο την υπεράσπιση - διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ